Meditatieavond Nieuwleus-Zen

Meditatie Avond, een ingetogen viering met mantra, meditatie en reflectie. 

Nu het leven weer langzaam openvalt kunnen we de veranderingen in onze maatschappij en onszelf gewaar worden. Andere krachten komen boven, er zijn nieuwe regels, er is oproer en strijdlust. En er komt meer waardering voor rust, voor het milieu, voor een welzijn voor iedereen wat niet uit te drukken is in geld. We worden ons steeds meer bewust dat het ideaal van de eeuwige groei en prestatiedrang ons en onze planeet uitput.

Open meditatie avond

Wat doe je als alles anders is?

Als je niet weet wat er komt? Yoga en meditatie zijn tools om je te helpen "je beste zelf" te zijn zodat je klaar bent voor actie wanneer dat van je gevraagd wordt. Hoe dat eruit ziet weet niemand en is voor iedereen anders.

Een moment van stilte met elkaar in deze bijzondere tijd werkt helend, zodat je kan ervaren dat je niet alleen in de achtbaan zit.

Je wilt graag rust ervaren en op regelmatige tijden even stilvallen.

Meditatie spreekt je aan maar je komt er niet aan toe of je weet niet hoe. Je verlangt naar het ervaren van diepe vrede. Je hebt behoefte aan inzichten die je begeleiden op je pad.

Samen oefenen en uitwisselen

De meditatieavonden zijn er om met regelmaat in een groep meditatie te oefenen. Hierbij komt ook de toepassing van yoga filosofie en mindfulness in het dagelijks leven aan de orde.

>> Informeer wanneer de volgende meditatieavond is. <<

 

 

Meditatie avond nieuwleusen
Meditatie avond Nieuwleusen
Het plaatje hierboven weerspiegelt voor mij de prachtige avond en sfeer tijdens de eerste meditatie avond in juni. Door de stilte te ervaren met elkaar en in de natuur voelde ik me weer heel en het gaf me kracht om om te gaan met de veranderingen van deze tijd. Door de vele warme en positieve reacties begrijp ik dat velen van jullie deze ervaring delen en ben ik blij om vanaf nu met regelmaat een meditatieavond te kunnen organiseren.

*

Iedereen is welkom, jong en oud.

We doen een paar toegankelijke oefeningen om te aarden, om je aandacht van naar buiten gericht naar binnen te brengen, bij jezelf en om als groep af te stemmen. Meestal lees ik of iemand anders een inspirerende en spirituele tekst en daarna volgt een meditatie met mantra en ten slotte een stilte meditatie. 

Na de meditatie is er ruimte om (je ervaring) te delen, en om samen te eten en thee te drinken. Neem daarvoor zelf iets kleins te eten mee, om te delen met de groep. Dit is niet verplicht; bepaal zelf of je tijd en ruimte hebt om met aandacht iets te bereiden. De thee wordt verzorgd. 

Je kan zitten op de grond, op een meditatiekussen of op een stoel. 

Meedoen is op basis van donatie.

* Deelname is op basis van Dana donatie, contant of via een open betaalverzoek. Lees hieronder meer over wat Dana inhoud.

* Aanmelden: stuur een bericht naar annemieke@salland.yoga of 0638906910

* Voor wie: Voor iedereen, ook als je nog nooit aan yoga of meditatie hebt gedaan. Uit ervaring blijkt dat dit een laagdrempelig moment is om kennis te maken met meditatie en gelijkgestemden. Voel je vrij om je ouders, vrienden of kinderen mee te nemen. 

Wat is Dana?

Dana (beoefening) is onderdeel van de boeddhistisch traditie, gericht op de ontwikkeling van vrijgevigheid en vriendelijkheid. Het geven van Dana is een moment van bezinning en vreugde voor zowel degene die geeft als voor degene die ontvangt. De grootte van het te schenken bedrag staat iedereen vrij.

*

>> Informeer wanneer de volgende meditatieavond is. <<

Dana - donatie -