7 daagse Groen Dieet Challenge

Heb jij wel eens last van je buik? Een opgeblazen gevoel of constipatie? Of voel je dat je weinig energie hebt?

Heb je zin om je weer fit, licht en liefdevol te voelen?

Geef dan je lichaam een flinke "onderhoudsbeurt" met de Groene Week.

Gebruik de kracht van (bewezen) gezonde groene voeding en Yoga om je lichaam op te schonen, om af te vallen en om een stralend lichaam te ontwikkelen. Om duurzaam gewicht te verliezen, de gezondheid verbeteren en om inspiratie op te doen voor
levenslange gezonde eetstijl.

Het groene dieet - ontgiften voor meer energie en helderheid

Het Groene Dieet is een vegetarisch reinigingsdieet uit de kundalini yoga en ayurveda tradititie waarbij je alleen groene groenten en groen fruit eet.

Het groene voedsel werkt ontgiftend op je lichaam en reinigt de lever en je raakt er overtollig slijm door kwijt. Je huid wordt frisser en extra kilo's raak je kwijt.

Je kan net zoveel eten als je wil, je hoeft niet op de calorieën te letten.

De Groene Week is dus een detox week waarbij je een week lang alleen groene groenten, fruit en peulvruchten eet.

Deze Groene Week is goed te combineren met een werkweek (al is wat extra rust wel prettig). Het geeft je meer energie, brengt je spijsvertering in balans en een helder hoofd.

Groene week 2024 Praktisch

Maandag 22 april 20:00-21:00

Online introductie Groene Dieet (geef je hier op)

22 april t/m 26 april

Voorbereidingsweek, afbouwen en aanpassen dieet; minder koffie, vlees, zuivel, suiker en gluten

Zaterdag 27 april 16:00-18:00

Kick off Groene week met Wildpluk maaltijd bij biologisch dynamisch tuinderij en boerderijwinkel de Zonnehorst

27 april t/m 4 mei

Groene dieet week, je eet alleen groen en zo vers als mogelijk

Geef je nu op
 • Groen dieet voordelen

  Chlorofyl = energie

  Groene groenten en groen fruit zijn rijk aan chlorofyl. Dankzij chlorofyl kunnen planten zonlicht absorberen en krijgen ze dus hun energie en voeding binnen. Door dit magische stofje zal jouw lichaam ook meer zuurstof zal vasthouden - Je voelt je fit en energiek.

 • Stabiele suikerspiegel met groen dieet

  Stabiele suikerspiegel

  Je suikerspiegel wordt stabieler waardoor je minder schommelingen in je energieniveau hebt en vaak minder behoefte hebt om te snoepen tussendoor. Je
  voelt je sneller verzadigd.

 • groen dieet broccoli

  Focus

  In het begin is het even wennen voor je lichaam en je Mind. Na verloop van tijd geeft het groen dieet een licht en fris gevoel. Je schoont je darmen van aanslag en je kan letterlijk en figuurlijk loslaten wat je niet meer dient.

Wat krijg je als je mee doet aan de Groene Week

✔️ Uitgebreide recept tips met voorbeeld dagmenu's. Voor elk budget en voor elke kok in de vorm van een e-book

✔️ 2 live en online inspiratie en Q&A sessies

✔️ Voorbereidende informatie zodat je weet wat je kan verwachten in je lichaam, wat je in huis kan halen en hoe je door de moeilijke momenten heen kan

✔️ 2 speciale online yogalessen om de processen in je lichaam te ondersteunen

✔️ Toegang tot de ondersteunende online community

✔️ Mini wildpluk event bij De Zonnehorst op zaterdag 27 april van 16:00-18:00 als kick-off van de échte Groene Week (tegen meerprijs)

 • Stimulans

  Fijne week en een leuke stimulans om het samen te doen. Ik voel me super goed en ga door. Ik zit op twee maaltijden nu en dat voelt goed. Ik ben nu zover om het vlees te laten staan. At niet veel maar ga nu zonder. Interessant en goed om te doen. - Jannet, diëtiste

 • Minder snaaien

  Ik had minder last van snaaibuien of trek in zoet,suikers etc. Ik had minder dipjes op een dag, meer energie. En in m'n huid en nagels kon ik ook al echt verschil in merken. - Kim

 • Gezonder eten

  Ik voelde mij zelf wat slap na een aantal dagen detoxen. Nu ik weer wat meer eiwitten en koolhydraten eet gaat het beter. Ik ga zeker door met gezonder eten, meer groente en fruit! Het lukt me nog om de koek, snoep, chips etc.te laten staan. - Judith

Annemieke Jagat Prem

Jagat Prem is een ervaren gids tijdens de groene dieetweek, zowel tijdens retraites als online. Ze heeft al vele groepen begeleid en haar persoonlijke ervaring is dat het dieet niet alleen een positief effect heeft op de darmen en spijsvertering, maar ook op de geest. Het kan helpen bij het opruimen van patronen en ideeën over voedsel, waardoor je je licht en verbonden met jezelf kunt voelen. De eerste keer dat ze zelf het dieet volgde, ervoer ze dit zelf ook zo

Loslaten & opbouwen

Deze manier van eten is heel natuurlijk en helpt bij het
loslaten van oude (eet)patronen. Het is inspirerend om een week lang te koken met de enorme variëteit aan groene groenten en fruit.

Na de week voel je beter wat je lichaam nodig heeft en kan je blijvend overstappen op voeding die je goed doet.

Als het lichaam afvalstoffen kwijtraakt verbetert je weerstand tegen ziekte. Het groene dieet maakt je bloed alkalisch (minder gevoelig voor ontstekingen) en mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten, eczeem of chronische moeheid hebben er ook baat bij. Je huid wordt er stralend van en je raakt desgewenst een paar overtollige kilo’s kwijt.

Tip - In de Grote Immuunsysteem podcast die ik in 2021 opnam hoor je alles over het immuunsysteem en hoe je kan eten tegen (chronische) ontstekingen.

Luister naar De grote Imuunsysteem Podcast

Ode aan de appel

Appel als ondersteuning bij verteren van voedsel

Appels zijn een uitzondering op de regel dat je beter geen fruit kan eten vlak na of voor de maaltijd. Vanuit Auyrveda geldt dat juist een appel kan helpen om het eten beter te verteren. Ervaar zelf hoe dit werkt voor jou. Eet een appel bij voorkeur op kamertemperatuur. Door goed te kauwen is de appel beter verteerbaar. Een appel wordt heel snel opgenomen door het bloed én de appel is een goed middel tegen een trage stoelgang, werkt goed tegen acute darmklachten.

An apple or two day keeps the pain away!

Wat moet je nog meer weten over de Groene Week? Q & A

Kan ik afvallen met het Groene Dieet?

Bij dit dieet val je af als je te zwaar bent. Het is belangrijk dat je veel beweegt. De yoga en adem oefeningen ondersteunen je lichaam in het ontgiftingsproces. Ze helpen je te ontspannen én om het dieet vol te houden. Als je niet wil afvallen maar wel ontgiften, dan kan je iedere dag extra rijst of quinoa eten.

Wat neem ik mee naar mijn werk als lunch?

Je kan een salade meenemen met rauwe groenten en gekookte bonen, dat vult goed. Als tussendoortje neem je groen fruit mee en in je thermos neem je groene soep mee of bouillon.

Verwen jezelf in de groene week

Plan tijd voor jezelf in de groen week of weken en doe dingen waar je blij van wordt. Naar een sauna gaan, boek een ayurvedische massage of een yoghurtbad zijn fijne manieren om je lichaam op een liefdevolle manier te ondersteunen.

Hoe volg ik het Groene Dieet als de rest van mijn gezin niet mee doet?

In dat geval kook je groen voor jezelf en ook voor je gezin! Maak daarnaast extra pasta or aardappels klaar en eventueel vlees of vis. Op deze manier krijgt je gezin op een positieve manier ook meer groen binnen zonder dat zij aan het dieet mee doen.

Detox je mee?

We gaan dit samen doen.

Samen met Jagat Prem reis je door de Groene Week.

Jagat Prem heeft jarenlang ervaring met het begeleiden van de groene week in groepsverband. 

We gaan samen eerst één week bewegen en opbouwen naar een groenere en gezonde lifestyle. Door je goed voor te bereiden kan je ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn en vermoeidheid voorkomen. Ook kan je alvast wennen aan het (vegetarisch) koken

Daarna volgen we één week het Groene dieet.

Je kunt al meedoen voor 47 euro.

Wil je meedoen met de wildpluk kick-off bij de Zonnehorst kost het samen 77 euro.

Ja ik doe mee