Yoga en Spirituele Coaching

Vraag je je wel eens af..

Is dit het nou? Wie ben ik eigenlijk?

Doe ik wel de juiste dingen in mijn leven?

Wat moet ik doen om gelukkig te zijn?

Ben ik spiritueel of hoog-gevoelig?

Voel je daardoor dat je stil staat, dat je energie wegstroomt, dat je druk en gespannen bent maar zonder doel?

Heb je het gevoel dat je op een burnout afstevend?

Volg dan een serie Yoga coaching sessies.

We onderzoeken wat jou tegenhoudt om vanuit je hart te leven, wie je ten diepste bent en wat je wil bereiken. 

Ja, ik wil nu een duurzame investing doen in mijzelf en boek nu een gratis intake

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Boek nu jouw gratis intake sessie

"You are a lighthouse

.. so nobody else can wreck near you. That is the one thing in life you have to do. Lift yourself and lift others. Spread the light. Be the lighthouse. So every journey, every
destiny, every distance can be safe.”

Ja, ik wil leren hoe ik een vuurtoren moet zijn
 • Een vol Hoofd

  Denken doe je met je hoofd. We zitten vaak veel "in ons hoofd" . Met denken alleen los je diep liggende vraagstukken niet op . Het helpt wel om te begrijpen "met je hoofd" hoe dingen werken. Eeuwenoude concepten uit yoga, mindfulness en spiritualiteit kunnen een licht werpen op hoe dingen in elkaar steken.

 • Een open Hart

  Cruciale beslissingen die je in je leven maakt, komen recht uit je hart. Je weet "het". Deze diepe verbinding raken we vaak kwijt door te veel te moeten. Door diep te luisteren kan je je opnieuw verbinden met je hart-kracht. Om jouw levenskracht en missie te delen vanuit liefde en compassie voor jezelf en anderen.

 • Ontspannen Lichaam

  Je lichaam is de tastbare vorm van je wezen. Maar we zijn zoveel meer dan ons fysieke lichaam. Door goed voor je lichaam te zorgen kan je ook de andere delen van "Zijn" bereiken. Zoals je adem en je ziel.

  Tijdens coachingsessies praten we dus niet alleen, maar nemen ook de tijd om fysiek te ontspannen en diep te voelen vanuit het lichaam.

Transformerende yoga coaching is voor vrouwen en mannen die zich niet (meer) klein willen houden. Die hun leven willen creëren vanuit kracht, wijsheid en moed.

Omdat we in deze tijd zoveel in ons "hoofd" zitten en denken dat we alles met ons "denken" kunnen oplossen komen er wolken voor je innerlijke zon.

Hierdoor zie ik dat veel (vooral) vrouwen worstelen met ruimte innemen, grenzen stellen, behoeftes herkennen, jezelf uitspreken en ‘groot’ mogen zijn om te leven vanuit een diepe innerlijke kracht; je Ware Zelf.

Om het licht te kunnen zien is het ook nodig om jouw donker te omarmen. Om te zien en te erkennen welke krachten er spelen is een veilige bedding nodig.

Om die reden ben ik gestart met transformerende coaching. Om je te ondersteunen in het herkennen van jouw innerlijke kracht en om van daaruit leider te worden van jouw leven. 

Wekelijkse APK

De basis voor je gezondheid is dat je voldoende beweegt. Om je ook in psychisch opzicht goed te kunnen voelen ondersteun ik je daarom ook bij het maken van gezonde keuzes op het gebied van eetpatronen, beter leren slapen en bewegen.

De yogalessen en trainingen die ik geef, zijn bij uitstek geschikt om je zenuwstelsel te kalmeren en staan garant voor meer profijt van de coaching sessies.

Je kan mijn lessen online, live en in groepsverband volgen.

Wat levert een intake sessie jou op?

Ik bied je een veilige plek waar je tot jezelf kan komen en vanuit rust een heldere blik kan ontwikkelen op wat je bezig houdt. Je kunt onderzoeken hoe je verder wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Ik luister en stel vragen om je inzicht te geven in jouw eigen proces van spanning en ontspanning, van ego en intuïtie.

Omdat je lichaam en je mind nauw met elkaar verbonden zijn geef ik je een handvat mee in de vorm van een adem of mindfulness oefening, die aansluit bij ons gesprek. 

Transformerende Coaching: Veerkracht vergroten om verandering te omarmen

Wil je geen energie meer verliezen aan wat anderen van je denken?

Voel je dat het tijd is om onnodige spanning in je lichaam en denken los te laten? Slaap je weinig, pieker je veel, heb je een kort lontje? Kortom; je ervaart meer spanning dan je wil. Je inwendige motor draait maar door op volle toeren en je kan niet meer terugschakelen. Je voelt dat het tijd is om een stapje terug te doen om met rust en focus weer het plezier in je leven terug te vinden, een leven met meer vrijheid en energie.

De manier waarop je ademt, beweegt en denkt geeft veel informatie over hoe je omgaat met spanning.

Bij veerkracht-yoga-coaching leer je hoe je gezond om kunt gaan met dagelijkse spanning en stresssituaties.

Aan de hand van een lichaamsgerichte aanpak met yoga en ademtechnieken leer hoe je structureel meer ontspanning en rust kunt ervaren. 

Tijdens onze sessies leer je situaties waarin je vastloopt opnieuw benaderen en leer je verschillende technieken om je veerkracht vergroten. Je krijgt meer stevigheid om de storm van het leven te doorstaan én praktische handvatten om te gaan met dagelijkse en of langdurige stress.

Spanning en stressreacties zijn een reactie van je lichaam, aangedreven door je gedachten. Daarom gebruiken we bij deze sessies yoga, ademtechniek en mindfulness om spanning te herkennen en te managen.

Over mijn aanpak

Mijn doel is om jouw leven vanuit zachtheid en focus, radicaal te veranderen.

Ik heb geen vast script omdat jij mijn vraagstuk bent.

Ik gebruik technieken uit wetenschappelijk onderzochte aanpakken zoals MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), Yoga, ademtechnieken en Ayurveda.

Het programma ontstaat als ik je spreek en we samen werken.

Mijn transformatie coachingsprogramma is ontworpen om je leven te transformeren (of bepaalde gebieden ervan) en niet alleen om er waarde aan toe te voegen.

We werken nauw samen en doen wat er nodig is. Dit vraagt inzet en toewijding van ons beide om precies te krijgen wat je nodig hebt en écht wilt hebben in je leven.

Als ik na een intake denk dat ik je niet kan helpen dan zal ik dat bespreken en uitleggen.

1 - Ik wil dat je inziet wie je echt bent. Dat je duidelijkheid
krijgt met doel en betekenis. Vertrouwen in jezelf als vrouw in deze maatschappij en ervaar wie je bent, wat je jezelf en de wereld te bieden hebt

2 - Dat je je ontwikkelt op de gebieden van je leven die jou dienen. Niets of niemand zit je meer in de weg om een krachtig vrouwelijk leider te worden met de kracht die jij reeds in je hebt.

3 - Krijg controle over je leven en zie het grotere geheel waar deel van uitmaakt. Zodat je kan leven vanuit overvloed en ervaart dat je zowel gelukkig, gezond én rijk kunt zijn. Geef je perfectionisme maar op en wees genoeg.

Mijn manier van coaching ervaar je nergens anders omdat ik coach vanuit mijn hart, vanuit mijn intuïtie en ervaring.

Mijn doel is om jou de beste versie van jezelf te leven.

Om een veilige bedding te bieden én een stevig fundament te bieden voor het noodzakelijke en onafwendbare transformatie proces waar we allemaal doorheen gaan op enig moment in ons leven.

Mijn coachingsprogramma is geen vervanging voor een lange vakantie, een sabbatical, een nieuwe baan, een nieuwe partner.

Nee, het werkt beter.

Transformerend coaching helpt je niet te vluchten, maar om aan te kijken wáárom je wilt vluchten. Het raakt de diepe soms donkere lagen van je Zijn aan, die nodig zijn om gezien te worden. Zodat je je vleugels uit kan slaan als prachtige, moedige zwaan.

Wat ik doe voor anderen neem ik ontzettend serieus. Het gaat bij mij om persoonlijke aandacht.

Tijdens de coaching houd ik je bij de les en ik grijp op liefdevolle manier in wanneer jij afwijkt van onze gezamenlijke aanpak.

Ik pak ieder coachingstraject anders aan, omdat iedereen met wie ik werk anders is. Ik kijk naar wat jij nodig hebt en daarop baseer ik de coaching. Ik volg dus geen vast concept of bepaalde manier van coaching. Door mijn ervaring met yoga, spiritualiteit, ondernemerschap en vrouw-zijn in deze wereld.. bén ik mijn coachingsstijl.

Ik ontwerp een uniek, passend coachingstraject voor de persoon die voor me staat: JIJ

Mijn coaching is dus zeer persoonlijk en altijd op maat gemaakt.

Ik gebruik vaak de Engelse termen: "Keep Up and you Will be Kept Up "

Hou vol, ga je uitdagingen aan en ervaar de kracht, het oneindige potentieel wat in je huist.

Mijn cliënten en ik werken samen en hun leven verandert vaak radicaal en onherkenbaar. Dit vraagt tijd, inzet en aandacht.

Ik wil nu weten hoe ik mijn leven kan transformeren

Wat levert het jou op?

Het resultaat is natuurlijk uniek voor ieder mens, het is 100% persoonlijk en afhankelijk van jouw hulpvraag.

Waar kan de yoga veerkracht coaching je bij ondersteunen?

Een (dreigende) burn-out, hulp bij afvallen, het opbouwen van weerstand (fysiek en mentaal), het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, beter leren omgaan met stress,
informatie overload en (onverwachte) veranderingen.

Dit zijn maar een paar voorbeelden om je idee te geven van waar je mijn coaching voor in kan zetten in jouw leven. 

Lichamelijke klachten en geestelijke gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden, dat zie je ook terug in deze lijst met onderwerpen die mensen er toe hebben gebracht mijn coaching sessies te volgen.

Ondersteuning bij (dreigende) burnout

Oververmoeidheid

Minder zorg, paniek en piekeren

Meer grip op emoties

Ondersteuning bij afvallen of ziekte door versterken van zenuwstelsel en lymfesysteem.

Verminderen van rug-, nek- en schouderklachten

Reduceren en verhelpen van angsten en fobieën

Betere nachtrust

Ontspannen van de bekkenbodem

Ontwikkelen van een onbevangen houding

Gemakkelijker en dieper ademhalen

Meer energie en uithoudingsvermogen

Minder spanning in het lichaam om je vrij(er) te voelen

Verbeteren van flexibiliteit

Minder eenzaam voelen

Hoe werkt transformerend coachen

De basis: Geluk ervaren door te ontspannen.

Als je veel stress en spanning ervaart, dan is je zenuwstelsel meer en langer geactiveerd dan nodig is. Onze vecht-vlucht-bevries reactie gaat “aan” als we stress ervaren, dat is een menselijk mechanisme wat ons in vroeger tijden beschermde tegen gevaren. Het is een functionele en instinctieve reactie, alleen hoeven we tegenwoordig niet meer te vluchten voor een levensbedreigende situatie.
Want  hoe “gevaarlijk” is het om je deadline op te schuiven, een paar minuten te laat te komen voor je afspraak of een lastig gesprek met je baas of collega te moeten voeren?

Nee, het is niet gevaarlijk, je leven hangt er niet vanaf. Maar zo reageert je lichaam wel!

Daarom leer je om van stress en spanning weer terug te gaan naar ontspanning. Je leert voelen hoe je gedachten
invloed hebben op je adem, en hoe je adem je naar een staat van rust en herstel kan brengen.

Je Mind wordt rustig en je lichaam kan herstellen van stress en het kan weer de juiste signalen afgeven. Dit herstelproces is van vitaal belang voor je fysieke en mentale gezondheid en is altijd de eerste stap in het coachingtraject.

Technieken tijdens coaching

Je leert yoga en adem technieken om je lichaam te ontspannen zodat je het natuurlijke veerkracht mechanisme kunt activeren en versterken. Je leert effectieve basistechnieken om je zelf tot rust en ontspanning te brengen, ook lang na dit traject. 

De technieken komen uit wetenschappelijk onderbouwde methodes zoals yoga, yoga nidra en mindfulness. Daarnaast vul ik aan met mijn kennis over de (nog veel oudere) kennis en wijsheden uit de oosterse filosofie, ayurveda en kundalini yoga.

Huiswerk

De magie van de coaching en verandering gebeurt buiten onze sessies om.

Om een grote verandering in gang te zetten is aandacht en toewijding nodig.

En dat bereik je niet door af en toe een uurtje met mij te sparren. Dat doe je met je vrienden in de kroeg.

De energie die jij dagelijks steekt in de oefeningen is de brandstof voor jouw eigen transformatie proces.

Tijdens onze sessies komen er onderwerpen naar boven die aandacht vragen in je dagelijks leven.

Deze opdrachten voor verdieping formuleer je daarom meestal zelf, ze komen vanzelf naar de oppervlakte tijdens de coaching sessies. Je gaat je handelen en gedachten observeren en je schrijft je ervaringen, ideeën en vragen op. Deze schrijfsels zijn alleen voor jou bedoeld en je hoeft ze niet met mij te delen.

Huiswerk klinkt misschien streng. Maar wanneer ben je voor jezelf streng geweest? Voor JOU zelf alleen? Streng
zijn voor uitdagingen van buitenaf, mensen om je heen, situaties op het werk, dat kennen we allemaal wel. Het "nog even doorzetten" voor je baas, voor je kinderen, voor de sport mag je nu even aan de kant zetten. Je mag nu even doorzetten met aandacht voor JOU zelf. 

 • Keuze en vrijheid

  "Ik voelde me vaak gespannen zonder oorzaak. Door onze gesprekken leerde ik mezelf beter kennen en zag ik in dat ik meer keuzes had in mijn leven. Ik voel me nu vrijer en gelukkiger"

 • Minder eenzaam

  "Nadat ik gescheiden was voelde ik me als moeder en vrouw afgedaan. Ik was kwijt wie ik was was erg somber. Door deze levensfase beter te begrijpen ben ik nu trots(er) op mijn vrouw-zijn. Door de oefeningen en aanpassingen in levensstijl voel ik me ook gezonder. "

 • Goodbye Drama Queen

  "Annemieke is een krachtige én zachte coach waarbij ik me direct veilig en gezien voelde. Door de veiligheid durfde ik dieper te voelen en te kijken in mijzelf. Ik was altijd erg negatief over mezelf en over anderen. Ik vond (en vind) het niet makkelijk om te leren dat de oplossing bij mijzelf ligt. Na een paar maanden oefenen kon ik situaties die vroeger voor veel drama en verdriet hadden gezorgd, nu beter aan."

Hoe lang duurt een coachingstraject en wat kost het?

Na onze uitgebreide intake sessie doe ik je een voorstel met daarbij uitleg over jouw hulpvraag en hoe ik denk je daarbij te kunnen ondersteunen.

Ik vraag een commitment van minimaal 6 maanden. De prijs voor deze 6 maanden en 2 wekelijkse intensieve begeleiding is vanaf 1499 euro.

Een sessie duurt 70-90 minuten.

Vergoeding

Informeer bij je werkgever of die bereid is om de kosten voor traject (deels) te vergoeden. Ik kan een voorbeeldbrief met je delen.

Heb je reeds aangegeven dat je last hebt van burn-out klachten dan is de kans groot dat je werkgever wil investeren in jouw gezondheid.

Praktisch

Tijdens het intake gesprek (live, via telefoon of Zoom) maken we samen helder wat jouw vraag is.

Zo’n eerste intake gesprek werkt verhelderend en verlichtend.

Je hebt de eerste stap gezet voor een authentiek leven waarin rust, liefde en verbinding centraal staan!

Boek direct jouw eerste persoonlijke sessie in mijn online agenda.

De intake sessie via Zoom is gratis.

***

Neem gerust contact op via het formulier onderaan de pagina of telefoon 06389091 als je vragen hebt.

Boek nu jouw intake direct in mijn online agenda