Joanka Jongsma

Verbinden met jeZelf


Mijn naam is Joanka, een enthousiaste Kundalini Yoga docent woonachtig in Zwolle. Ik werd zo geraakt door deze voor mij allesomvattende yogastijl dat ik in 2023 besloot de opleiding te volgen. Ik wil ook graag andere mensen laten kennismaken met deze filosofie en technologie, die de kracht heeft om jezelf en het leven op diep niveau te ervaren en je bewustzijn te laten groeien. Het heeft mij een gevoel van thuiskomen gegeven, wat ik vaak lastig kan vinden in onze snelle maatschappij waar het een uitdaging is om van binnen naar buiten te leven.

Nu de afronding van mijn opleiding is geweest start ik met lesgeven, waaronder ook bij Salland Yoga Nieuwleusen. Daarnaast kan je mij ook tegenkomen in de les bij Annemieke waar ik graag deelneem.

 

 

Kundalini Yoga wordt wel de yoga van het bewustzijn genoemd. In ieder van ons stroomt Kundalini energie, deze vorm van yoga maakt deze energie vrij en opent de chakra’s. Hiermee wordt de verbinding tussen lichaam, mind en ziel versterkt en vergroot je je bewustzijn. Je krijgt meer bewustzijn op deze verschillende delen en komt dichter bij de kern van jeZelf.


In de lessen richt je je op je eigen energie, te midden van dragende groepsenergie. Het gaat er niet om hoe je een oefening precies uitvoert of hoe het eruit ziet. Er is geen harde goed of fout. Je mag naar binnenkeren en ervaren wat de oefening met je doet. Ook gebruik ik graag muziek en mantra’s, met name in de meditatie. Mantra’s zingen brengt licht, verdieping en ontspanning.

We brengen veel tijd door in ons hoofd, in deze les ervaar je dat je veel meer bent dan dat en dat je lichaam en je hart je wat hebben te vertellen. Mijn kracht: warmte, enthousiasme, ruimte gevend, rust. Is het even genoeg, dan mag je daar naar luisteren.


Je bent meer dan welkom, kom zoals je bent en ervaar het!

  • voor meer verbinding en ontspanning

  • grenzen voelen & ruimte creëren

  • bewustwording van jouw lichaam, jouw geest, jouw hart en jouw energie en de verbinding hier tussen

  • uit je hoofd, in je hart

 

Geef je hier op voor een kundalini yogales met Joanka!