Aline Kruidhof

“ Wie niet kan voelen, is zijn kompas kwijt “
.
Aline is eigenaar van rijschool Kruidhof, yin-yogadocent, holistisch- en jeugdtrauma-coach en.. vooral gewoon mens. 
.
“Wie niet kan voelen, is zijn kompas kwijt.”, een waarheid als een koe. Ik spreek vanuit mijzelf; misschien herken je er iets in. Als je veel doet, veel bezig bent en veel in je hoofd zit, dan gaat het contact met je lichaam op een lager pitje staan.
Dan ga je aan jezelf voorbij en dan is het mogelijk dat je je kompas kwijt raakt. Het heeft ervoor gezorgd dat ik op pad ben gegaan om dingen helder te krijgen voor mijzelf. Daarvoor heb ik verschillende opleidingen mogen doen en ben ik uiteindelijk ook terecht gekomen bij yin-yoga. 
.
.
Hoezo yin-yoga? 
Yin-yoga brengt mij in verbinding met mijn Zelf. Van het vele aanstaan (yang), mijn hoofd die altijd maar doorgaat met nadenken over van alles en nog wat, leert het mij ook die zachte kant van mijzelf kennen en gebruiken. 
Yin-yoga geeft onder andere rust in mijn hoofd en meer verbinding met mijn lichaam. Het maakt me gevoeliger voor de signalen van wat mijn lichaam me laat voelen. Er daadwerkelijk wat mee doen is ook voor mij nog steeds een leerproces ;-). 
.
Last van je schouders hebben bijvoorbeeld; in onze taal geeft het spreekwoordelijk terug dat je een last op je schouders draagt. Je lichaam wil je niet plagen. Het wil je alleen maar helpen. Het geeft feedback over hoe het met je is of je nog de juiste richting volgt. De grote vraag is dan: neem je de tijd om te luisteren naar je lichaam? 
.
Wat die last op je schouders betreft, heb je het gevoel  te moeten voldoen aan bepaalde taken of het gevoel deze taken meer dan goed te moeten doen?
.
De yogales
In mijn lessen neem ik je mee in jezelf, in die diepere lagen waar het niet altijd even fijn voelt, wat zich wellicht laat voelen door krappe stukken of wat stijfheid. Je lichaam als een spiegel, het vertelt je precies hoe het met je is en waar het anders mag.
Leren voelen waar meer ruimte mag komen, ruimte voor de meer zachte kant van jezelf, zodat het weefsel in je lichaam ook letterlijk en figuurlijk zachter en flexibeler kan worden. Je komt meer in verbinding met je lichaam met alles wat er is, zonder goed en fout. Op zoek naar de balans van doen en denken naar rust en ontspanning, ik gun het je.
.
Lieve groet, 
Aline 
.
“ Luister naar je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen “