Ben jij een harde werker? Voor je succes, voor de liefde, voor de ander? En wil je nu eindelijk eens ervaren dat alles naar JOU toe komt?

Schud Jezelf Op

Word een geduldiger, gezonder en liever mens voor jezelf en anderen.

Kan dat? Zeker!

Maar eerst dit.

Herken je de volgende verlangens?

Zelfverzekerdheid
en het vermogen om los te laten wat je niet langer dient.

Emoties
ervaren als een flow die je vrij laten handelen en gezonde relaties bevorderen.

Een diep verlangen naar helderheid en verandering, met een hernieuwde kracht om obstakels te overwinnen.

De overtuiging dat je goed genoeg bent en dat je altijd je best doet.

Het verlangen om een sterke verbinding met jezelf te voelen en jezelf onvoorwaardelijk te omarmen.

Dan is het ‘Schud jezelf op’ retraite echt iets voor jou! 

Tijdens deze bijzondere retraite zullen we ons richten op positieve oplossingen om je te helpen groeien en bloeien.

Chakra balans retraite

Je kunt niet alles veranderen in één week. Maar je kunt wel een krachtige impuls en aandacht geven aan wat sluimert in jou. Je energiesysteem gaat je daarbij helpen! Ga mee naar Portugal en dompel je een volle week in de liefdevolle bubbel van yoga, meditatie en lichaamswerk, op de magische krachtplek Quinta Do Mirante. Effect gegarandeerd! 

Hoe zou het zijn .....

💫 om je, ongeacht de situatie, stabiel en veilig in jezelf te voelen?

💫 Om gezonde relaties te hebben, met jezelf en met anderen, relaties die gelijkwaardig zijn en belangen dienen?

💫 Om kracht te ervaren, in plaats van boosheid?

💫 Om over obstakels heen te stappen en vol doelgerichte actie stappen te maken?

💫 En dat alles in contact met jouw hart en wat je voelt, met compassie voor jezelf en anderen?  

Wij zijn Westerman en Westerlaken

Sat Nam!

Wij zijn Annemieke Westerman en Marija Westerlaken, yogini’s at your service! 😊

Annemieke heeft o.a. hatha yoga en chakra psychologie gestudeerd, is content creator en tassenmaakster. Annemieke heeft jarenlang ervaring met het organiseren van yoga festivals en in het bijzonder vrouwenbijeenkomsten in de zogenaamde Rode Tent.  

Marija heeft o.a. onderwijskunde gestudeerd, is trainer en docent en heeft 20 jaar ervaring in groepswerk.

En uiteraard hebben we beiden een langdurige en intensieve Kundalini Yoga opleiding gevolgd en werken we als yoga docent.

We zijn moeder, grootmoeder, vrouw, vriendin, collega, directeur en schoonmaakster van ons eigen bedrijfje, we zijn teacher, kortom, we kennen de stretch tussen zorg en zelfzorg. De spagaat tussen authentiek je eigen pad bewandelen in combinatie met de liefdevolle zorg die de omgeving vraagt. 

En ja, we zijn ook nog onszelf. 😊 Geworden en gepolijst dankzij jarenlange noeste arbeid op de yoga-mat.  

Op avontuur! 

Heyyy lieve jij, we nemen je zo graag mee op reis. Op reis naar de beste versie van jezelf. We schudden je liefdevol op, zodat los komt wat niet meer dient, en je het dankbaar achter je kunt laten. We laten je ontspannen in diepten waarvan je het bestaan niet wist. We poetsen je op, zodat je na een week helemaal gereinigd, ontspannen en stralend de wereld tegemoet kunt treden.

Verschoond, verfrist, versterkt: een nieuwe versie van jezelf!  

Geef je nu op
  • "Ik heb een heerlijke time out beleefd, het programma was perfect afgestemd op wat de groep nodig had. Het effect van het programma was heerlijk voelbaar tijdens de dagen. Ik vind de kriya’s heel fijn om te volgen, zen komen vanuit het hart en met uitleg en de juiste aandachtspunten.. Ik kom zeker weer! Ik ben nu klaar voor de winter." -Hanneke

  • "Afgelopen weekend heb ik een retraite gevolgd onder leiding van Marija Westerlaken. Wat een prachtige vrouw ben je. Het is fijn om van jou les te krijgen en jouw toewijding voor kundalini yoga te voelen. De mantra’s vibreren nog na in mijn lichaam. Sat Nam." -Irina

  • "Het effect van deze retraite was dat dat ik even stil kon staan bij mezelf, en zowel pijn, verdriet als blijdschap kon ervaren. Ik heb inzicht gekregen in waar ik heen wil en wat het pad is wat ik bewandel. Ik voel meer rust en vertrouwen, heb nieuwe plannen en durf daar ook voluit enthousiast over te zijn." -Anoniem

Wat ga je doen?

Een dag op het retraite kan er heel goed zo uitzien: 

Je staat om zes uur op, het is nog een beetje donker. Je pakt je mat, kussen en dekentje en loopt het pad op naar boven, waar om 06.30 de Sadhana begint.  

 

We zitten in een kring onder de olijfbomen en kijken uit over de terrassen met fruitbomen en wijnstokken. Ver onder ons is het dal. Er hangen wat mistslierten tussen de bergtoppen en het dal. De zon komt op, hij droogt de dauw op het gras en laat de mist verdampen.   

 

We verleggen de aandacht van buiten naar binnen en doen onze morning glory yoga. Na de ontspanning, ingepakt in dekentjes, mediteren we; onze stemmen en de mantra’s vibreren in een cirkel, de klanken en saamhorigheid zijn tastbaar. 

 

Het is acht uur, de zon heeft het terras verwarmd. Nog licht van de Sadhana bliss ontbijten we samen, aan de grote tafel onder de sinaasappelbomen.  

 

Na het ontbijt is er tijd voor jezelf. Misschien wil je een ochtendwandeling maken in het wilde bos boven, op de berg achter het huis. Misschien wil je douchen, help je Ellen (de kok) met de voorbereiding voor het eten later, misschien doe je een dutje of een plons in het zwembad. Het is jouw tijd.  

 

Om tien uur pakken we het thema van de dag op. We zoeken een plek, ergens buiten in de schaduw. Er is een theoretisch kader, er is interactie, er is een oefening, er zijn momenten om te delen, er is de transfer naar jouw leven. We sluiten de workshop af met wat beweging, dans of ademhalingsoefeningen.  

 

Rond 13:00 uur is er een lichte vegetarische snack of een salade en dan….vakantie! Je hebt een paar uur voor jezelf. Siësta, wandelen, zwemmen, lezen, praten….in stilte zijn of met anderen, doe waar jij je goed bij voelt. 

 

Vier uur: rock&roll, yoga! Even de loomheid van de middag eraf en in de beweging, uiteraard in het thema van de dag. Daarna de wrap-up van de ochtend en middag. Wat zijn je inzichten? Wat wil je onthouden, meenemen, toepassen?  

 

Een vroeg diner, uiteraard buiten, vegetarisch en ayurvedisch.Je wordt verwend met heerlijke geuren en smaken. Het eten is puur en kleurrijk. Je zintuigen zijn gescherpt. Je ruikt meer,  je proeft meer, je ervaart meer.  

 

De avond heeft een zacht programma, waarmee we ook het thema van deze dag afsluiten. Een langere meditatie, met of zonder mantra. Een liefdevolle oefening. Misschien een heerlijke yoga nidra, een yinne flow, waarna je je bedje inrolt en slaapt als een roosje.  

Wat krijg je?

✔️ All inclusive verblijf op Quinta Do Mirante, met infinitypool, grote boomgaard, privé oerbos en een luxe en magisch festivalgevoel.  

✔️ Drie heerlijke, verse vegetarische maaltijden per dag, met een lichte lunch, bereid door kok Ellen die speciaal en alleen voor ons kookt deze week

✔️ Transformerend, creatief en verdiepend programma met yoga, meditatie en meer, o.l.v. Marija en Annemieke.  

✔️ 1 op 1 coachingsessie t.w.v. 127 euro

✔️ Ontspannende ayurvedische massage t.w.v. 75 euro

✔️ Fotoshoot na afloop, als je heerlijk gebruind, ontspannen en stralend bent! Onbetaalbaar! 

En natuurlijk: 

✔️ Fysieke fitheid, mentale en emotionele ontspanning  

✔️ Interactie, plezier, tijd voor jezelf, rust & volledige verzorging 

✔️ Vrije tijd om te doen wat je graag doet (lezen, zwemmen, wandelen) 

Waar, wanneer en hoeveel? 

Quinta Do Mirante, R. Visc. José de Paiva 1437, 4550-206 Castelo de Paiva, Portugal 

https://www.quintadomirante.com/   

1-8 oktober 2023 

Er zijn verschillende kamer opties, variërend van 1025 euro p.p. tot 1265 euro p.p.

De Early Bird prijzen met 15% korting gelden tot 20 augustus.

Er is plek voor 12 deelnemers  

Boek nu jouw Schud-Jezelf-Op- Naar-Geluk retraite

Veelgestelde vragen over de reis, yoga en de yogische leefstijl 

Moet ik mijn ticket zelf kopen? Ja, we adviseren om dat zo snel mogelijk te doen. Transavia, Ryan Air en KLM vliegen rechtstreeks en een retour ticket kost 250-400 euro. Je vliegt op Porto. 

Ons vluchtadvies:

Schiphol - Porto met KLM ongeveer 400 euro

Heen: vertrek 14:05 aankomst 15:40

Terug: vertrek 16:25 aankomst 20:05

Eindhoven - Porto met Ryan Air ongeveer 250 euro

Heen: vertrek 13:25 aankomst 15:05

Terug: vertrek 09:30 aankomst 13:00

Er is een transfer vanaf bovenstaande vluchten om ongeveer 16:00, vertrek vanaf vliegveld Porto naar Quinta Do Mirante.

Bekijk hier een overzicht van alle vluchten Amsterdam - Porto

Is het vervoer van Porto naar Quinta Do Mirante inbegrepen? Nee, maar het gezamenlijk huren van een taxi-bus is een goede optie, dat kan geregeld worden en is goedkoper dan een auto, die je de rest van de week toch niet gebruikt. Maar uiteraard ben je vrij in die beslissing. De rit van het vliegveld naar Quinta do Mirante duurt een uur.  

Er is op 1 moment een transfer rond 16:00 uur vanaf Porto (vliegveld) naar Quinta do Mirante, de kosten zijn ongeveer 10-15 euro.

 

Wat is seva? Seva, ofwel ‘onbaatzuchtig dienen’ is belangrijk in yoga. De gedachte is: alles wat je geeft, krijg je tienvoudig terug. Seva is zoveel als ‘corvee’ en past bij het retraite. Iedereen krijgt een klein taakje, denk aan groente wassen en snijden, tafel dekken, eten uitserveren of afwassen. In de yogische overtuiging ‘verschoon je door seva je karma’. Wij doen het vooral om gezamenlijk draagkracht en positieve energie te creëren.  

 

Wat is Sadhana? Sadhana is het vroege ochtend ritueel en de hoeksteen van de Kundalini yoga. Het is een persoonlijke spirituele beoefening met yoga & meditatie en is essentieel in deze vorm van yoga. Gezamenlijk Sadhana doen kan magisch zijn, het ontsteekt het innerlijke licht en je loopt de rest van de dag op wolkjes (al was het maar omdat je een beetje vroeg bent opgestaan). In dit retraite hebben we ervoor gekozen om een verkorte Sadhana te doen (anderhalf uur); we beginnen dan ook later. Tijdens het dagprogramma maak je ook kennis met hatha yoga en chakra psychologie.

 

Hoe is het verblijf georganiseerd?  

Er zijn twee verblijven naast elkaar. De silo suite, herkenbaar aan de oude mais silo. Daar zijn vier slaapplaatsen. Er is één grote slaapkamer met twee bedden, en een kleine kamer met een twijfelaarbed, als groot eenpersoonsbed of als slaapplaats voor een stel. De silo suite heeft één grote, goed gefaciliteerde badkamer met o.a. föhn, zeep&shampoo en voldoende kastruimte.  

 

Het mainhouse, waarin ook keuken en huiskamer, heeft vier slaapkamers en twee badkamers. 

Alle slaapkamers hebben twee bedden. De Douro kamer heeft twee bedden en een privé badkamer. De andere kamers delen een badkamer. Ook deze badkamers zijn goed gefaciliteerd met föhn, zeep&shampoo. 

Dan zijn er nog twee verblijven buiten. De nieuwgebouwde yurt ligt op de hogere terrassen en heeft een wilde buitenuitstraling, en eigen toilet en douche met festivalgevoel 😊  

De vintage caravan is geschikt voor één persoon en ideaal als je je budget in de gaten wilt houden. 

Kijk op de boekingspagina om de variatie in kamers en prijzen te zien. Als je een specifieke kamer graag wilt, wees dan snel met boeken, want op=op! 

Waarom eten we licht? Gedurende dit korte retraite zullen we zoveel mogelijk een yogische leefstijl volgen, zonder daarin heel strak en dogmatisch te zijn. Dus geen middernachtelijke Sadhana’s, stiltedagen of vasten, om maar eens iets te noemen. Het doel van deze leefstijl is de geest en ziel zoveel mogelijk te verlichten. Je bereikt dit door het lichaam goed te voeden, maar het niet onnodig te belasten met vertering. Zwaar eten zit de yoga ook in de weg. We eten  sober en puur; geen koffie, frisdrank, suiker, alcohol en dierlijke producten. Er wordt voor je gekookt: een stevig ontbijt (warm); een lichte lunch en een avondmaaltijd. Tussendoor is er voldoende fruit.  Als je een probleem hebt met je bloedsuiker o.i.d. en je af&toe een energy bar of iets extra’s nodig hebt, laat het ons dan weten! 

 

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!