Jagat Prem (Annemieke)

Welcome to the uplifting and creative world of Annemieke (Jagat Prem) a yogini with over 23 years of dedicated practice and over 6 years of full-time teaching experience.

Jagat Prem's journey into the world of yoga began at the age of 18 when she discovered the life changing path of Kundalini Yoga. Since then, her practice has evolved, drawing inspiration from various disciplines and styles such as Hatha Yoga, Transformational Breathwork, and Ayurveda. Embracing a dynamic and inclusive approach, she pioneers a modern form of Kundalini Yoga—a science tailored for this new age.

Certified by Saswitha Yoga in the Netherlands and KRI Santa Cruz, USA, Jagat Prem is not just a yoga teacher but also a skilled Ayurvedic massage therapist, a transformational coach, and a specialist in yoga lifestyle, psoas psychology, Eastern philosophy, and breathwork.

At the heart of Annemieke's teachings is the fusion of authentic movement, breathwork and profound Kundalini Yoga meditation, creating a unique and enriching experience. Her expertise extends to facilitating rebirthing sessions, where she guides participants through the transformative power of kundalini yoga rebirthing.

Join Jagat Prem in her weekly classes in Nieuwleusen and online, as well as in workshops and retreats throughout Europe. Her classes are a harmonious blend of creativity, light-heartedness, and spaciousness, reflecting the wisdom derived from years of committed practice and study.

For Annemieke, yoga is more than a physical practice; it's a journey home to oneself—a means to experience one's true nature. She envisions yoga as a steadfast companion in our daily lives, offering healing, awareness, and a profound connection with the inner self.

Currently involved in the Dutch and European Kundalini Yoga Festival, Jagat Prem is dedicated to spreading the uplifting art of Kundalini Yoga and fostering a sense of Sanghat, community, among families in Europe.

Join Annemieke on a unique journey with yoga, she will be your supportive guide for self-discovery and a source of healing, awareness, and authenticity in every aspect of life.

Over mij | Jagat Prem aka Annemieke Westerman

Be the Light is het thema in mijn werk en leven.

Het is mijn missie om je vanuit de yoga filosofie te inspireren om een leven in licht en liefde te leiden en de moed te hebben om te leven vanuit je hart. Het is altijd het juiste moment om daar mee te beginnen. Ik nodig je van harte uit om te ervaren wat yoga, ademtechnieken en mindfulness voor jou kunnen betekenen. Iedereen is welkom tijdens mijn wekelijkse yoga lessen in Nieuwleusen. Daarnaast organiseer ik rebirthing en psoas workshops op (jouw) locatie en kan je bij terecht voor een Goed Gesprek of Yoga-Veerkracht-Coaching of een ayurvedische massage

Yoga brengt rust in je lijf, rust in je denken.

Ik gebruik in mijn lessen mijn ervaring en kennis op het gebied van yoga, meditatie en mindfulness om je dichterbij jezelf te brengen. Mijn lessen zijn energiek, positief en verstillend. 
De technologie van yoga is voor mij een inspirerende en 'uplifting' leidraad voor een leven in licht en liefde. En dat deel ik graag, met jou. Want iedereen heeft een licht dat altijd schijnt.
Sat Nam – ik zie je graag op de mat!
 

-

*Over vrouw zijn* 

Ik heb een grote passie voor een menselijke wereld, waarin een ieder zich verbonden kan voelen met zichzelf en de natuur. Ik heb vaak gemediteerd en gedacht aan hoe ik mijn rol kan vervullen om hieraan bij te dragen. Binnen de teachings van kundalini yoga wordt steeds op het belang van vrouwen gewezen. Een bekende stelling is: “Alleen vrouwen kunnen de derde wereldoorlog voorkomen”. De eerste keer dat ik dit las was ik diep onder de indruk. Ja, ik ben een vrouw maar dit was een enorme taak, wat kan ik in mijn eentje doen? Tijdens een workshop over female leadership bespraken we een andere stelling uit de yoga, waarbij vrouwen worden aangemoedigd om een leider te worden. Om een vuurtoren te zijn. “If you cannot be a national leader, be a local leader, be a community leader, be a street leader. Somehow as a woman be a leader of righteousness. Be a lighthouse.” Door me bewust te zijn van dat licht, wat altijd schijnt, kon ik leider worden van mijn eigen leven. Dat persoonlijke licht is het startpunt van elke stap en iedere beslissing in mijn leven. Een mens als een vuurtoren, als een kaars die brandt en straalt. Het is een licht wat ik altijd bij mij heb en aan mij is de taak om dat licht te laten schijnen, voor mijzelf en iedereen om mij heen.

-

 *Ontmoeting en verwarring*

Mijn ontmoeting met yoga was een voorzichtige, aarzelende maar evengoed levens-veranderende ervaring. Ik was 18 en mijn leven stond op zijn kop; ik zorgde al een paar jaar voor mezelf met wisselend succes en had net van heel dichtbij een vriend verloren. Mijn eerste lessen herinnering ik me nog goed als ongemakkelijk en tegelijkertijd bevrijdend. Ik kreeg even rust in mijn hoofd en ik weer contact maken met mijn altijd gespannen lichaam. In die jaren was mijn weerstand om me aan wat dan ook te binden, erg groot. Ik deed (vooral kundalini) yogalessen en workshops waar ik ook was en heb zo veel verschillende leraren en lessen meegemaakt. Ik probeerde wel eens zelf iets te oefenen maar ik mistte dan de energie van de groep; iets wat de kundalini yoga zo uniek maakt. De kracht van de Sangat, de verbinding tussen yogi's die samenkomen heeft me opgetild uit de eenzaamheid die ik al had aangenomen als waarheid. Langzaam kon ik me open stellen voor persoonlijke ontwikkeling en mijn spirituele pad.  Omdat de kundalini yoga zowel praktisch als spiritueel is, gaf het me in elke situatie een handreiking en bracht het me keer op keer terug naar wie ik werkelijk ben. Een onbetaalbaar geschenk dat ik altijd en overal kan toepassen. Het is de wetenschap van deze tijd.

Jaren later ben ik ook hatha yoga gaan be-oefenen en studeren. Deze klassieke basiskennis van de oosterse filosofie, ayurveda en yoga heeft me geholpen om een begrip te krijgen van de enorme wetenschap waar yoga onderdeel van is. 

Mijn hele volwassen leven beoefen ik en verdiep ik me in yoga, meditatie en spiritualiteit. Ik ben geïntrigeerd en geïnteresseerd in wat mensen beweegt op het pad van yoga en het leven in het algemeen; wat hun ervaringen en vragen zijn en hoe ik daarin kan bijdragen. Daarom studeer ik de Kundalini Yoga Level 2 modules bij 3HO Nederland. Daarnaast geef ik als trainee van Hariang Kaur les aan de Kundalini Yoga Level 1 opleiding bij 3HO Nederland en ben ik in opleiding om Teacher Trainer te worden via de Aquarian Teacher Academy. 

 

Opleiding en verdieping:

* Kundalini Yoga docent Level 1 - 3HO Nederland
* Anxiety Series Kundalini Global - Carolyn Cowan
* Saswitha yoga en wijsbegeerte - Hatha Yogadocent
* Saswitha yoga en wijsbegeerte - Ayurvedische massage
* Naad yoga & Microchakra's - workshops Sri Shyamji Bhatnagar (Chakra Institute)
* Filosofie van het Mooie Leven bijeenkomsten - Ananta Dedemsvaart
* Divine Woman workshops - Cherdi Kala
* Huidig: Teacher Trainer Kundalini Yoga i.o. - Aquarian Teacher Academy 
* Huidig: Teacher training Level 2 Kundalini Yoga - 3HO Nederland en Karam Kriya School 

 

Soms neem ik filmpjes op. Zoals deze update van juni 2020, in het midden van Corona perikelen. Meestal gaan mijn opnames over een yoga techniek maar dit keer vertel ik je over wat Corona mij zoal gebracht heeft. 

Online update salland yoga Jagat Prem Annemieke

*Groei en liefde*

 In 2016 ging ik voor het eerst naar het Kundalini yoga festival in Frankrijk. Een geweldige en intensieve ervaring om met ons hele gezin een week het yogische leven te ervaren. Opstaan, yoga en meditaties doen voor de zon opkomt, kitcharee eten in grote rijen op de grond en seva (onbaatzuchtige dienstverlening) in de keuken. Daar waar we met 3000 andere yogi’s werkten en mediteerden, laaide mijn liefde voor de kundalini yoga op en ik besloot om na mijn Hatha yoga studie de kundalini yoga leraren opleiding te gaan volgen. Samen met mijn man Jagdeep Prem (Wim van Hal)  heb ik de opleiding voor kundalini yoga leraar gevolgd bij Hariang Kaur. Door ons samen te verdiepen in de yoga als levensstijl kunnen we samen bewuste keuzes maken vanuit verbinding en liefde. 

* Spirituele Naam *
Het is je misschien al opgevallen, de bijzondere naam die bovenaan deze pagina staat. Mijn ouders hebben mij de naam Annemieke Westerman gegeven en mijn spirituele naam is Jagat Prem. Deze naam vertelt me én herinnert mij aan mijn doel in dit leven. Door het volgen van mijn spirituele pad kan ik met iedereen, het hele universum, (Jagat) mijn goddelijke liefde (Prem) delen. Vanuit deze liefde kan ik anderen dienen, inspireren en "upliften". Het is een persoonlijke mantra die mij telkens weer mijn eigen positieve energie doet ervaren, iedere keer wanneer mijn naam wordt uitgesproken. Het is een mantra met een trilling van energie en liefde die ook JOU zal dienen! Wil je meer weten over spirituele namen? Je leest er meer over op: 3HO Spiritual names. // Ik gebruik mijn beide namen, ze zijn mij beide zeer dierbaar en je mag me aanspreken of aanschrijven zoals jij dat prettig vindt. 
-

*Yoga en Business*

 Naast de wekelijkse yogalessen verkoop ik ook een collectie natuurlijke en kundalini yoga producten. Zo kan ik mijn liefde voor online ondernemen combineren met het yoga les geven. Deze passie voor online ondernemen komt voort uit jarenlange ontwikkeling van mijn bedrijf Westerman Bags, waarmee ik Dutch Design accessoires van wolvilt maak en verkoop.

-

 

 

*De Rode Draad*

In mijn lessen merk ik dat veel mensen hun energie op allerlei verschillende aspecten van hun leven richten zonder te weten hoe ze hun energie bewust voor hun eigen welzijn kunnen gebruiken. Met veel energie in hun hoofd, leven ze vanuit het hoofd in plaats van vanuit het hart. En hoofdzakelijk voor anderen in plaats van voor zichzelf. Omdat ik hier zelf ook veel in herken zet ik mijn yoga lessen in om de verbinding tussen hoofd en hart weer op te zoeken. De basis van mijn yoga lessen bestaat meestal uit een kriya (serie yoga oefeningen) uit de kundalini yoga, aangevuld met hatha yoga oefeningen, meditaties en mindfulness oefeningen. Alles is gericht op jouw unieke ervaring, om je bij je ware IK te brengen. 

*****