Psoas release en Kundalini Yoga Rebirthing

De Synergie van Psoas-Release en Kundalini Yoga Rebirthing

Wat Maakt Kundalini Yoga Rebirthing Zo Krachtig?

Kundalini Yoga Rebirthing is een diep transformerende techniek die gebruikmaakt van krachtige ademhalingsoefeningen en kriya’s om oude patronen en opgeslagen emoties te doorbreken. De adem en beweging staan centraal bij rebirthing, omdat het toegang geeft tot het onderbewustzijn waar veel van onze onverwerkte ervaringen en trauma's worden opgeslagen.

Rebirthing nodigt je uit om door te ademen, zelfs als het ongemakkelijk wordt. Het is in deze momenten van ongemak dat we vaak in contact komen met de diepste lagen van onszelf – de lagen waar we angst, verdriet, woede en pijn hebben onderdrukt. Door deze ademtechniek kunnen deze emoties naar de oppervlakte komen en worden losgelaten, wat leidt tot een diep gevoel van bevrijding en vernieuwing.

∞∞∞

 

Waarom Werkt Psoas-Release zo goed in combinatie met Kundalini Yoga Rebirthing?

Psoas-release werkt als een voorbereiding voor rebirthing, omdat het je lichaam helpt spanning los te laten en een gevoel van veiligheid te creëren. Wanneer psoas gespannen is, zit je adem vast in je bovenlichaam en is het moeilijk om diep en vol te ademen. Dit betekent dat de (emotionele) energie die in de psoas vastzit, geblokkeerd blijft.

Door eerst met psoas-release te werken, geef je je lichaam de ruimte om oude spanningen en patronen los te laten, wat het makkelijker maakt om tijdens de rebirthing-sessie diep en vol te ademen. Deze ontspanning van psoas zorgt ervoor dat de adem door je hele lichaam kan stromen, waardoor je toegang krijgt tot diepere lagen van emotie en heling.

De combinatie werkt als volgt:

  1. Fysieke ruimte creëren – Psoas-release maakt het lichaam fysiek vrijer en ontspannener, waardoor de energie tijdens rebirthing beter kan stromen.

  2. Emotionele veiligheid opbouwen – Wanneer psoas zich ontspant, voelt het lichaam zich veiliger. Deze veiligheid is cruciaal om tijdens rebirthing diep te kunnen ademen en onderdrukte emoties los te laten.

  3. Verbinding tussen lichaam en Mind herstellen – Terwijl psoas loslaat, herstelt de verbinding tussen het fysieke en het energetische lichaam. Rebirthing versterkt deze verbinding door de adem als brug te gebruiken om zowel fysieke als emotionele blokkades op te heffen.

∞∞∞

Hoe Helpt Rebirthing om Spanning in de Psoas Los te Laten?

Rebirthing werkt door het bewust activeren van de ademhaling, wat het zenuwstelsel stimuleert om diep opgeslagen spanningen in het lichaam los te laten. Wanneer de psoas gespannen is, blijft de adem vaak hoog in de borst hangen, wat betekent dat de dieper gelegen emoties in de psoas niet volledig worden bereikt.

Met rebirthing wordt de adem naar het onderste deel van het lichaam gestuurd, waardoor de energie begint te stromen en de spanning in de psoas zich kan oplossen. Dit is een heel subtiel proces, maar de impact is groot. Mensen voelen vaak na een rebirthing-sessie dat hun hele lichaam lichter en meer ontspannen aanvoelt, en dat ze emoties hebben losgelaten die al jaren vastzaten.

 Ik herinner me een vrouw tijdens een van mijn workshops die lange tijd worstelde met angst. Ze had altijd het gevoel dat ze niet diep genoeg kon ademen, alsof er iets in haar lichaam haar tegenhield. Tijdens de psoas-release oefeningen kon ze dieper te ademen dan ze ooit had gedaan, zonder moeite. En toen we overgingen naar rebirthing, voelde ze hoe de angst die ze jarenlang in haar psoas had opgeslagen, langzaam begon los te komen. Haar adem werd vrijer en haar lichaam ontspande. Ze deelde na de sessie dat het voelde alsof er een zware last van haar af was gevallen.

∞∞∞

De Synergie van Psoas-Release en Kundalini Yoga Rebirthing

Het combineren van psoas-release met Kundalini Rebirthing zorgt voor een krachtige synergie. Het lichaam wordt fysiek voorbereid op de diepe ademhalingswerk die rebirthing vereist, terwijl de emotionele en energetische lagen die in de psoas vastzitten worden aangesproken en losgelaten. Deze combinatie creëert niet alleen fysieke ontspanning, maar ook een diepere verbinding met je innerlijke kracht en emotionele vrijheid.

 

Wil je zelf ervaren wat psoas-release en Kundalini Yoga Rebirthing voor jou kunnen betekenen?


Kijk hier voor aankomende online en in-person events, waar we samen diepgaand werken aan ontspanning, heling en transformatie. Of boek een 1-op-1 coaching sessie voor persoonlijke begeleiding op jouw pad naar emotionele en fysieke vrijheid.

 

Retour au blog

Laisser un commentaire