Ten bodies kundalini yoga

Nieuwsbrief Januari 2020

Mijn wensIk wens je een jaar vol vertrouwen, in jezelf, in je loved-ones, in de wereld om je heen. Ik wens je dat je kan delen vanuit overvloed, vanuit voorspoed en dat je kan handelen en verbinden vanuit com-passie. De kracht van je hart is groter dan je met je mind kan bedenken. Ervaar, voel, geniet, heb lief. (En doe af en toe een beetje yoga :)

Januari

2020 was een jaar met uitdagingen, een achtbaan van aanpassingen en veranderingen. Ik hoop dat je er redelijk ongeschonden uit bent gekomen. De achtbaan (van 2020) ligt achter ons en laten we kijken naar wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft. De invloed van de veranderingen en transformaties van 2020 zullen nog jaren en misschien wel eeuwen doorwerken. Er is veel aan het licht gebracht en in het licht gezet waardoor we een nieuw bewustzijn hebben ontwikkeld. Vanuit deze nieuwe kijk op onszelf en de wereld kunnen we nu actie ondernemen.

Januari 1 soul body nieuw begin creativiteit

 

De 1 van januari geeft ruimte voor een nieuw begin met nieuwe ervaringen, ideeën en perspectief.  Spreek je creativiteit, moed, inspiratie en originaliteit aan om te leren, te evolueren als mens. Precies waar je hiervoor op aarde bent gekomen! Nummer 1 staat ook voor balans tussen hoofd en hart. Met je hoofd kan je iets uitgeknobbeld hebben maar als je vervolgens je hart aanspreekt zegt het dat er menselijkheid en compassie mist. Het hart wordt geleid door liefde en dat spreekt ons allemaal zo aan, maar als je je hoofd (de mind) niet de kans geeft om vraagtekens te plaatsen kan je je hart flink bezeren. We willen zo graag leven vanuit ons hart maar de mind staat ook aan onze kant als we er mee leren omgaan.

Met al deze nieuwe energie die onze kant op stroomt is de uitdaging om met beide benen op de grond te blijven staan. Het eerste chakra is onze bondgenoot en zorgt voor een gevoel van veiligheid en aarding. Om ruimte te maken voor nieuwe ervaringen en bewustwording is dit ook een goed moment om te kijken naar wat je nog meezeult in je rugzak; waar kan je afscheid van nemen en wat neem je mee?

De online lessen op donderdag 7 en 14 januari staan daarom in het teken van deze 1; balans tussen hoofd en hart, aarden via het eerste chakra en loslaten.

De lessen vinden plaats via Zoom, opnamen zijn beschikbaar. De prijs van de online les en /of de opname is 10,00 euro. Als je een les wil meedoen en nog niet eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom.

Ook voor mij was het tijd om nieuwe stappen te ondernemen in mijn ontwikkeling in deze nieuwe realiteit. Ik neem in februari afscheid in Kraggenburg om meer tijd te maken voor mijn Level 2 opleiding en voor het assisteren aan Kundalini Yoga Teacher Trainer opleiding bij Hariang Kaur in Enschede.  In februari begint er weer een nieuwe groep Kundalini Yoga Teacher Training Level 1, je leest er hier meer over. Tijdens de lockdowns deed de rust door minder ’s avonds werken me erg goed, ik voelde me gezonder en meer ontspannen. Zoals Yogi Bahjan zei; "Happiness comes from relaxation" en dat heb ik zeker zo ervaren. 

Ademsessie gratis online

What’s in it for YOU —> Ademsessies! Gisteren ben ik begonnen met een wekelijks project: Online ademsessies via livestream. Iedere dinsdagavond om 21:00 uur gaan we samen ademen; ademen voor rust, ruimte en focus.

Je kan live meedoen via Facebook en Zoom en Youtube in de replay. Via Zoom kan ik je zien, dat is misschien fijn als je een vraag hebt over de adem. Iedereen kan meedoen, stuur deze nieuwsbrief of de link door naar je vrienden en familie! De sessies duren 20-30 minuten, ze zijn gratis en blijven online zichtbaar. Als je een vraag hebt over een ademsessie of over de adem in het algemeen, laat het me weten dan kan ik het bespreken in een ademsessie.

Tijdens de eerste sessie leg ik uit waarom “goed” ademen belangrijk is, hoe je kan herkennen wanneer je adem uit balans is en we doen Long Deep Breathing - de langzame en volledige diepe adem. Hier vindt je de reply van de opname op Youtube:

https://youtu.be/7krHl2MIaA0

Annemieke Jagat Prem Kundalini Yoga

Meedoen via Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/87211853205?pwd=dlgxY3F2M1BScEc1L0h1cmlkTFRYZz09

Meeting ID: 872 1185 3205
Passcode: (email me voor de passcode) op annemieke@salland.yoga

 

Via Facebook: https://www.facebook.com/salland.yoga/live/

Via Youtube (alleen replay) : https://www.youtube.com/watch?v=7krHl2MIaA0

 ----------------------------------------

Yoga Lessenserie: Tien lichamen

In essentie hebben alle yogavormen als doel om je zelfkennis te vergroten. Wie ben ik? Hoe zit ik in elkaar? Door je bewustzijn te vergroten open je de weg naar verdere verdieping. Leer jezelf kennen. In ons westerse denkbeeld gaan we er meestal vanuit dat we maar 1 lichaam hebben; we identificeren ons met het fysieke lichaam. Kundalini yoga is meer geworteld in energetische anatomie dan in het fysieke lichaam. Het behelst dus meer dan de rek en strekoefeningen en gaat over het systeem van je hele ZIJN, je hele wezen. Een van de manieren waarop we ons bestaan kunnen begrijpen is door het beoefenen van Kundalini yoga middels de tien lichamen; “The Ten Light Bodies of Consciousness”.  Dit systeem gaat er vanuit dat je 1 fysiek lichaam hebt (je tastbare lichaam), 3 denklichamen (de “minds”) en 4 energielichamen.

Elk van deze 10 lichamen zijn je krachtige capaciteiten als mens, die je in staat stellen naar een bepaalde kwaliteit of waarde te leven. De kwaliteiten van elk lichaam kunnen je versterken als ze in balans zijn. Aan de andere kant maken ze beperkingen en uitdagingen zichtbaar als ze uit balans zijn. Onthou: Je kunt je lichaam altijd versterken.

“Als je begrijpt dat je tien lichamen bent, en je bent je bewust van die tien lichamen, en je houdt ze in balans, dan zal het hele universum in balans met je zijn.”

Ten bodies kundalini yoga lessenserie online

Met kundalini yoga oefeningen en meditaties kan je je 10 lichamen leren begrijpen, in balans brengen en versterken. Het helpt je contact te maken met je ware Zelf en je talenten te benutten. Het is de sleutel tot zelfgenezing want ziektes manifesteren zich eerst in de energetische lichamen.

Elk van de 10 lichamen vormt een aspect van het groeiproces dat ons leven is. Ondersteunend daarbij is het systeem van yogische numerologie. Cijfers maken de ordening van krachten in het Universum zichtbaar. Het stukje hierboven over de "1" van januari is een mini inleiding hierop.

De lessenserie over de tien lichamen begint op donderavond 21 januari. Het lijkt erop dat de lockdown langer gaat duren dus we gaan met deze serie lessen eerst online van start. Deze serie bestaat uit 13 lessen. De online lessen en/of de opname kosten 10 euro of een strip van de strippenkaart. Wil je de hele serie online meedoen of ontvangen dan kan je de hele online serie met de 13 lessen afnemen voor 100 euro. Ook als we weer mogen groepslessen zullen de Zoomlessen en opnames beschikbaar zijn. 

In de yoga appgroep deel ik de thema’s van de lessen en Zoom links. Ben je (nog) geen lid van de yoga appgroep meld je dan hier aan voor een les. 

-------

Nooit meer een nieuwsbrief missen? Meld je aan via http://eepurl.com/gFGOlT 

 

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.