De invloed van Volle Maan

De invloed van Volle Maan

Heb je rond de volle maan meer behoefte aan rust en verbinding met jezelf?

Kijk je uit naar een moment van ontspanning en wil je jouw innerlijke kracht en intuïtie vergroten ? Ervaar wat Kundalini Yoga & Meditatie voor jou kan betekenen.
De maan.. is waarschijnlijk een van de eerste hemellichamen die je hebt leren herkennen. Het licht van de maan wordt als iets bijzonders gezien omdat het de kracht heeft om de donkerste hoeken van de nacht te verlichten. Ik vind het geen wonder dat culturen over de hele wereld de maan als heilig en magisch vereren. 
De maan speelt een belangrijke rol in de getijden van de aarde, en haar fasen hielpen mensen in vroeger tijden bij het bijhouden van de voorbijgaande maanden en seizoenen. Er zijn ook veel mythen en legenden over de kracht van de maan.
Wanneer je je bewust blootstelt aan maanlicht kan je gevoeld van van ontzag en kalmte ervaren en een groter gevoel van verbondenheid met het universum. 
****
Volle Maan meditatie en yogales online paars sterrenbeeld

Het ritme van de maan de verbinding met je lichaam

De maan en haar ritme hebben een grote invloed op ons leven. Telkens wanneer het volle maan is, staan de zon en de maan tegenover elkaar. Op dat moment staat de aarde er precies tussenin en heeft is geen belemmering voor de energie van de zon op aarde. Het is zo'n krachtig moment omdat we tegelijkertijd de weerkaatsing van maan- en zonne-energie ontvangen. De maan beïnvloedt eb en vloed van de oceanen en zeeën. 
Wij mensen bestaan voor 70% uit water en vloeistoffen. Tijdens de volle maan doe je er goed aan om je te verbinden met het water in je zelf.  Door je aandacht naar binnen te richten kunnen processen in je lichaam zich gemakkelijk ontvouwen.
Laat licht schijnen in het donker
Wij hebben de neiging om gewoonten en patronen die ons leven beheersen, in het duister te houden, maar zodra we er een licht op laten schijnen, worden ze duidelijk, zichtbaar en identificeerbaar. Net als bij volle maan. Dit is het moment waarop je transformatie van binnenuit kan ervaren. Oude en hardnekkige patronen beginnen te veranderen. Wanneer geblokkeerde energie weer vrij kan stromen, begin je de verbinding met je hart en je authentieke kwaliteiten te verdiepen.

Hoe werkt yoga en meditatie bij volle maan?

Bij Kundalini Yoga en Meditatie wissel je dynamische en fysiek uitdagende yogaoefeningen af met meditaties en korte rustpauzes. De adem heeft een altijd centrale plaats. Naast krachtige ademtechnieken wordt er gewerkt met mudra’s, speciale houdingen voor de armen en de handen. Bij de yoga oefeningen en meditaties maken we gebruik van mantra’s. De klank van deze mantra’s hebben een diepe helende uitwerking op lichaam en geest.

Plan je zelfzorg

Alles wat we normaal vonden is in de laatste jaren op z’n kop gezet en laat ons duidelijk zien dat  .. "The Times Are Changin" … inderdaad..  de enige zekerheid waar we op kunnen rekenen is dat we vrede moeten hebben met verandering en dat we pro-actief zijn in de veranderingen die we WILLEN zien.
In het komende nieuwe jaar neem ik me voor om bewust prioriteit te geven aan zelfzorg en die te plannen, om zo mijn body-tempel, mijn emoties en mijn menselijkheid te voeden en te eren. 
Ik heb ontdekt dat een van de meest effectieve en voedende manieren om op mijn eigen lichaam en frequentie af te stemmen is door middel van Kundalini Yoga en Yoga Nidra. Ik heb ook ontdekt dat door de aard van deze voedende practice er een mogelijkheid ontstaat is om een helende dialoog te hebben met het subtiele lichaam (de Ziel) in woorden, adem, geluid en afstemming. 
Het geeft me veel vreugde om samen te komen en deze rituelen met je te delen
 
Volle maan. Een bewust en krachtig moment van de maand om samen te komen en te mediteren. Deze online avondworkshop begint met een korte lezing over het thema van de maand, gevolgd door een speciale yogales en meditatie onder leiding van Annemieke Jagat Prem.
Tip. Maak er een verdiepende en krachtige gathering van en nodig je vriendinnen uit om dit ritueel samen te doen!
Geef je op voor de online volle maan meditatie kundalini yogales

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.