April 2021 numerologie - Salland Yoga, Meditatie en Coaching in Nieuwleusen

Wat is numerologie & April 2021 numerologie reading

Kundalini Yoga Numerologie

( het is inmiddels 2022 - wil je meer lezen over de numerologie voor het jaar 2022 lees dan hier.)

 

Het is natuurlijk om een aversie te hebben tegen het idee om een nummer te zijn, om beoordeeld te worden aan de hand van je geboortedatum, je naam, de stand van de planeten, je functie in de maatschappij... We worden namelijk niet door iets bepaald. Geen woord of getal kan ons beschrijven.

Volgens de eeuwenoude yogische geschriften (en andere tradities) kunnen we via cijfers toegang krijgen tot de verborgen krachten van het Universum. De cijfers weerspiegelen een ordening die voor onze beperkte mind moeilijk te bevatten is.

De yogi's gaan ervan uit dat bij je geboorte de blauwdruk voor dit leven al bepaald is. Veel ligt vast. Je talenten, je zwaktes en je mogelijkheden. Er is een eeuwenoud en uitgekiend numerologisch systeem ontwikkeld, dat je helpt om inzicht te krijgen in die persoonlijke blauwdruk. Zo kun je de krachten en gaven die je hebt bewuster inzetten. De numerologie wordt ook toegepast om inzicht te krijgen in

 

April 2021:

Spring Forward into New Territory 

 

De maand april geeft ons een tijd en ruimte waarin we ons kunnen balanceren in relatie tot de wereld als geheel. We hebben allemaal op een bepaalde manier een vrije val meegemaakt in de afgelopen 12 maanden, en nu is het tijd om alles weer op een rijtje te krijgen, weer vooruit te kijken en weer vooruit te gaan. 

Een van de belangrijkste thema's van nummer 4 is 'Proces - Structuur - Orde'. Nu veel van de pandemische beperkingen op de meeste plaatsen worden opgeheven, is het begrijpelijk dat er een mentaliteit van op hol geslagen pinken als reactie op onze hernieuwde vrijheden. Ja, ga erop uit en ga aan de slag, probeer gewoon niet alles in 1 keer te doen of aan te pakken.

Het cijfer 4 staat voor het hart en waar we op emotioneel niveau naar verlangen. Nou, bijna iedereen verlangt naar meer verbinding, en de dating-industrie zal hiervan profiteren met mensen die in realtime samen willen eten en drinken. Er hangt een sfeer van een nieuw begin in de lucht terwijl we onze nieuwe territoria verkennen.

Elk bedrijf dat buiten diners kan organiseren, zal het de komende maanden uitzonderlijk goed doen. We willen allemaal goed leven en weer plezier hebben, omdat we een diepe behoefte voelen om onszelf te belonen voor het overleven van zo'n harde wereldwijde ervaring. 

Nummer 4 vertegenwoordigt het vermogen om buiten de kaders te denken, en collectief zijn we van ons bewustzijn aan het verschuiven naar een stroom  energie van co-creatie. 

Het getal 9 verschijnt deze maand in de basisberekening (4 maanden + 5 jaar = 9), en 9 is het getal van magie, mysterie en de subtiele verbinding met de mind. Er zullen nieuwe samenwerkingen en allianties worden gevormd en oude verbindingen zullen worden ontbonden. 

Het nummer 9 kan razendsnel werken en nieuwe paden onthullen die schijnbaar uit het niets komen. Geen zorgen, want je hebt eigenlijk al een lange tijd over deze gelegenheid gebeden en gemediteerd. Hou gewoon het cijfer 4 in gedachten terwijl je vooruitkijkt, en blijf in de pas ontdekte jetstream van uitbreidende mogelijkheden.

Een ander aspect van nummer 9 is voltooiing. Wat niet langer voor ons werkt zal snel aan het licht worden gebracht. Als we mensen, situaties en zelfs de ideeën over onszelf loslaten, zullen de juiste vormen energie snel toenemen om de leegte te vullen. Er speelt deze maand een interessante dynamiek van 'overwegen en heroverwegen', waarbij je dezelfde keuze of beslissing meer dan eens zal bekijken. Dit is eigenlijk een vermomd cadeau, geschenk want het stelt ons in staat om verder te gaan met een groter element van zekerheid in onze planning.

Het totale getal voor 2021 is een 5, en nummer 5 brengt verandering, onrust en beweging. Nummer 5 staat ook voor balans, aangezien het het middelpunt is tussen 1 en 10. Als je je iets kunt herinneren tijdens dit jaar, onthoud dan dit: “Ik blijf in evenwicht tijdens alles wat zich ontvouwt, en ik wandel gestaag in de genade en de wil van het universum." 

Nummer 5 van 2021 kan je ertoe aanzetten om soms impulsief te zijn, en dat kunnen we zeker zien aan ongelukkige gebeurtenissen in de media. Vijf vertegenwoordigt de 5 elementen, en de noodzaak om deze elementen in jezelf in evenwicht te brengen. De wereld in het algemeen zal nog lang onrustig zijn en doorgaan met deze Rock en Roll praktijken. Dus moeten een we oefening ontwikkelen die ons een innerlijke ruimte van zelfbeheersing en geduld biedt.

De 4 Stroke Breath pranayam is een "Old School - terug naar de basis" yoga-beoefening. Het kan je de innerlijke stabiliteit geven die je nodig hebt om deze tijden het hoofd te bieden. Nummer 4 is de Neutral Mind en ons vermogen om niet overdreven te reageren op de zich ontvouwende drama's van het leven. Het beoefenen van deze meditatie gedurende slechts 3 tot 11 minuten per dag kan je kijk op het leven totaal veranderen. Je zal spirituele kracht en grip ontwikkelen die je nodig hebt om weer vooruit te komen.

Veel mensen hebben het gevoel dat het nooit lijkt op te houden; het slechte nieuws, de uitdagingen en de onrust. Nou, daar heb je gelijk in, het is absoluut intens geweest en het maakt allemaal deel uit van een grotere cyclus van de evolutie van de mensheid. Je zou kunnen reageren door te zeggen: "Hé, ik heb me hier niet voor opgegeven en op dit moment geef ik niet echt om de evolutie van de mensheid." Iedereen heeft zijn persoonlijke uitdagingen in deze achtbaan van veranderingen en tegelijkertijd zijn we hier nu. Of je het nu leuk vindt of niet, we maken allemaal deel uit van de oplossing.

Een mooi voorbeeld hiervan is te zien in de editie van 1995 van de film "Jumanji". Het is een zeer slimme en zeer vermakelijke kinderfilm waarin drie broers en zussen een bordspel spelen dat elke keer dat ze de dobbelstenen gooien, dramatische resultaten oplevert. Op een gegeven moment is het de beurt van de jongere broer om met de dobbelstenen te gooien, en hij wendt zich vermoeid tot zijn oudere broer en zegt: "Ik wil gewoon niet meer spelen." Waarop zijn oudere broer ondersteunend antwoordt: "Je moet het spel uitspelen.”

We zijn allemaal onderdeel van iets veel groters dan ons individuele zelf, en iedereen heeft een belangrijke rol te spelen. Je kunt je soms moe of ontmoedigd voelen, dat hebben we allemaal wel eens. Toch is er een manier om jezelf kracht bij te zetten, zodat je de taak aankunt. 

Vanuit de natuurlijke geneeswijze Bach Flower Essences is er de remedie Cherry Plum die je ondersteunt om duidelijkheid te vinden op chaotische momenten. Het helpt je om kalm te blijven en de lichtere kant van de situatie te gaan zien. De Elm Bach bloesem helpt om plaats te maken voor een gevoel van zekerheid en zelfredzaamheid. Het geeft perspectief aan de keuzes die voorde liggen. En, last but not least, de Bach remedie Walnut helpt je om jr aan te passen aan veranderingen vanuit een gevoel van vertrouwen en veiligheid.

Door je voedsel aan te passen kan je groente en fruit verkennen met een rode kleur, zoals granaatappels, kersen, rode pruimen en Fuji-appels. Deze rode vruchten hebben veel gezonde eigenschappen voor je huid, hart en bloedstroom. Goji-bessen zitten vol met vitamine C en er wordt gezegd dat ze goed zijn voor de ogen en de lever. Bovendien zijn ze een lekker tussendoortje.

Ga naar de tuinwinkel en koop een (vensterbank) bloempot en kruiden- en bloemzaden. Kweek iets moois en koester het in je eigen huis of tuin.

Soms is “simpel” het beste en in april moeten we eenvoudig en gestaag een leven voor onszelf opbouwen met visie en doel heeft. Het universum is klaar, bereid en in staat om je te helpen terwijl je simpelweg de ene voet voor de andere zet om weer vooruit te gaan. 

Een grote wijze zei ooit: “Er is dezelfde hoeveelheid energie voor nodig om naar een hoger bewustzijn te gaan als een lager bewustzijn. Daarom is er niets goeds of slechts; het is allemaal jouw beweging. " 

Moge de flow van het universum je leiden naar een hernieuwd perspectief van de Mind, waar je de essentie en het verlangen van je hart naar alles wat vriendelijk en goed is, kunt leven en ademen. Sat Nam.

Dit bericht is geïnspireerd op een artikel van Hari Nam via 3HO.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.