Blijf ontspannen en gezond met kundalini yoga.

Door yoga te beoefenen creëer je rust in de drukte van het dagelijkse leven.

Spanning in je lichaam en geest kan worden opgelost
door houdingen en bewegingen in balans de met ademhaling te beoefenen. Het klinkt zo simpel maar uit ervaring weet ik dat het niet makkelijk is om zomaar een half uur op een matje te gaan zitten en "yoga te doen".

Juist als je kleine kinderen hebt, lastig op de grond kan zitten, een drukke baan hebt, mantelzorger bent of even niet lekker in je vel zit kan yoga en kundalini yoga in het bijzonder, je op weg helpen.

Veel oefeningen die we doen hebben een specifiek doel, voor tijdens de yoga les én daar buiten. In elke les zijn er simpele oefeningen met adem en of beweging die je in je dagelijks leven kan inzetten als je daar
behoefte aan hebt. 

Yoga is het pad van eenheid ervaren, van het laten samenvallen en samenbrengen van.. ... ja van wat eigenlijk?

Als mens ben je in essentie volmaakt en compleet. Maar we ervaren het niet altijd zo. Hoe komt dat en wat zijn gereedschappen om dat in te zien, te doorvoelen en te ervaren?

Tijdens de kundalini yoga lessen onderzoek je wat eenheid ervaren betekent, vanuit de yoga filosofie en ook vanuit het dagelijks leven, jouw leven.

Nu hoor ik je denken.. "Maar yoga is toch een soort sport, of in iedere geval oefeningen voor je lichaam?"

Het antwoord is ja en nee!

De yogafilosofie gaat uit van een holistisch mensbeeld. Dat betekent dat je veel meer bent dan alleen je fysieke lichaam. Daarom vormt de adem ook een belangrijk onderdeel van de yogalessen.

De werking van kundalini yoga

In een turbulente wereld, waarin stress toeneemt, kan yoga een grote rol vervullen om een gezond, gelukkig en bewust leven te leiden. De effecten van yoga zijn veelzijdig een veelomvattend.

De oefeningen
hebben een reinigende werking waardoor gifstoffen maar ook pijn, angst, stress en frustraties worden opgeschoond en opgelost. Yoga helpt je
bewust te worden van je fysieke, mentale en spirituele gesteldheid en deze positief te beïnvloeden.

Yoga is voor iedereen.

Er is geen ervaring
nodig. Als je kan ademen kan je yoga doen! Je kan op ieder moment beginnen met de lessen, ook wanneer we al begonnen zijn met serie.

Informeer hier of er plek voor jou is. Benieuwd waarom ik juist kundalini yoga lessen geef? Lees het hier.

Geef je op voor Kundalini yogales

Kundalini Yoga is (ook) geschikt voor jou als je:

* Jezelf niet soepel vindt
* Je slecht slaapt
* Je meer liefde voor jezelf wil voelen
* Je vaak en veel nadenkt
* Je niet zo goed op de grond kan zitten
* Nog nooit yoga hebt gedaan
* Heel veel yoga hebt gedaan
* Nieuwsgierig bent naar hoe je je leven kan “upgraden” en verdiepen
* Als je voelt dat er meer is tussen hemel en aarde
* Als je weinig geld hebt (neem even contact met me op want er is altijd plek voor je)
* Je vragen hebt over het leven door de snelle veranderingen in de wereld
* Je alleen voelt

Kundalini Yoga FAQ

Wat kan ik verwachten als ik een yoga les volg?  Bij binnenkomst doe je je schoenen uit. Zoek een matje op en installeer jezelf. Aan het begin van de les vertel ik kort over het thema van de les. Tijdens de les komen verschillende onderdelen aan bod, zoals de oefeningen, mantra’s en meditatie. In en rondom de les creëer ik een veilige en positieve omgeving. We eindigen de les met een ontspanning en een kop thee. 

-

Ben ik niet te stijf? Kan ik dat wel? Ja, misschien voel je je stijf, en ja, iedereen kan yoga doen! Tijdens yoga ga je vanuit jouw ervaring en gevoel bewegen. Het is geen (sport)prestatie. Heb je bij bepaalde basishoudingen moeite met zitten, dan gebruik je kussens of neem je een andere houding aan. Je kan ook veel oefeningen op een stoel doen.

-

Heb je een blessure of
aandoening van recente en beperkende aard dan vraag ik je om voor de
yoga les te overleggen met je (huis)arts.  

-

Is yoga ook voor mannen? Gelukkig wel. Er doen steeds meer mannen aan yoga en ook in mijn lessen zijn iedere week mannen aanwezig. Door de dynamiek van de oefeningen in de kundalini yoga les zijn het juist vaak mannen en sporters die deze vorm van yoga zo aanspreekt.

-

Kan ik een proefles komen doen? Ja, dat kan. Als je net met kundalini yoga begint kan je 3 proeflessen nemen. Zo gun je jezelf de tijd om er achter te komen wat het voor je doet en wat het met je doet. Daarna kan je yogalessen volgen per serie lessen in een thema.

-

Is een proefles gratis? Nee, een proefles is niet gratis, je kan drie proeflessen afnemen.

-

Wat moet ik meenemen? Een
grote (hand)doek voor over je matje, of je iegen matje voor het matje, sokken, vestje, deken om warm te blijven tijdens een meditatie of ontspanning. Doe makkelijke kleren aan waarin je goed kan bewegen, het liefst van natuurlijk materiaal en in een lichte kleur

-

Wat kost een les? Lees het hier.

-

Kan ik meedoen aan een yoga les als ik nog nooit aan yoga heb gedaan? Ja, dat kan. Mijn yogalessen is geschikt voor yoga studenten van alle niveaus en ervaring. Yoga is een persoonlijke ervaring en geen
competitieve sport. In de les richt je je op jezelf, luister je naar je eigen lichaam en werk je naar je eigen vermogen. Er zijn altijd aanpassingen mogelijk in houdingen die uitdagend voor je zijn. Heb je een moment nodig voor jezelf en doe je een oefening niet mee dan richt je je aandacht op de energie van de groep en visualiseer je de oefening. Dit is een krachtige en vaak onderschatte oefening. 

-

Wat betekent kundalini yoga? Het woord
‘Kundalini’ betekent letterlijk ´krul in het haar van de geliefde´, en verwijst naar de energie van je bewustzijn. Deze energie ligt opgeslagen in onze eerste chakra (energie centrum of wiel) en de fysieke plaats van het eerste chakra is diep in de bekkenbodem, aan de onderkant van je wervelkolom. Het doel is de Kundalini energie van de lagere chakra’s – die staan voor aardse verlangens – naar de hogere chakra’s te laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Het is een energie die we allemaal in ons hebben en die je zelf kan aanwakkeren en laten stromen.

Kundalini yoga werkt direct op ons zenuw- en klierstelsel,
waardoor het effect snel voelbaar is. Daarnaast is Kundalini yoga ook heel praktisch en gericht op het beter omgaan met dagelijkse issues. Naast het rekken van de spieren, het afvoeren van gifstoffen en diepe ontspanning, geeft kundalini yoga inzicht in emotionele blokkades en
angsten. Het leert je bewuster in het leven te staan.

-

Waarin verschilt kundalini yoga van yoga vormen? Kundalini yoga bevat elementen van alle vormen van yoga, zoals hatha yoga,
ashtanga yoga, shakti yoga, tantra yoga en raj yoga. In de kundalini yoga lessen volgen we een kriya, dat is een serie oefeningen met een bepaald doel, deze zijn gericht op een deel van het lichaam en bewustzijn. Daarnaast gebruik ik mijn ervaring als hatha yoga docent om een les compleet te maken, met bijvoorbeeld een serie voorbereidende
oefeningen in hatha yoga vorm die passen bij het thema van de les. 

-

Yoga is Yoga. Maak er geen big deal van welke SOORT yoga je doet. Doe wat bij je past. Het is een westers denkbeeld dat alles een naam moet hebben, en dat we ons ego/identiteit daar aan ophangen. Yoga, just do it.

-

Ik heb eigenlijk geen tijd om yoga te doen. Juist als
je een druk leven hebt, kan de yoga je helpen stress en spanningen te verminderen, zodat je weer energiek en ontspannen je dagelijkste
uitdagingen aan kan. Door tijdens drukte tóch een moment vrij te maken voor yoga, zal je merken dat je na verloop van tijd weer meer tijd en energie hebt. Mijn online yoga lessen kan je vanuit je huis volgen, en met de opname zelfs wanneer je wil.

-

Ik ben te zwaar en heb nergens zin in.  Zit je niet
lekker in je vel, heb je nergens zin in, heb je overgewicht of ben je depressief? Yoga heeft veel series en oefeningen om het zenuw- en klierstelsel in balans te brengen. Het verbetert je bloed en energie circuit en heeft een krachtige invloed op je stofwisseling. Hierdoor wordt je hormoonhuishouding stabieler en komt er meer balans in je
lichaam en geest. 

-

Ik heb een blessure, kan ik meedoen aan de les? Ja, bij een lichte blessure kan je meedoen aan de yogales. Meldt dit wel aan het begin van de les, door je via het intake formlier aan te melden of door het mij te appen of te zeggen voorafgaand aan de les. Je
ontziet het deel van je lichaam waar de pijn of het ongemak is, zodat de rest van je lichaam mee kan doen aan de yoga les en je niet steeds met het ongemak bezig bent. Er zijn altijd aanpassingen mogelijk en veel oefeningen kan je op een stoel doen. 

Heb je een medisch probleem, lijd je aan een ziekte of herstel je van een operatie dan vraag ik je een arts te raadplegen voordat je met yoga begint.

-

Waarom heb jij twee namen? Mijn ouders hebben mij de prachtige naam Annemieke gegeven. In deze naam uit zich hun liefde voor mij en ik ben er trots op. Daarnaast gebruik ik ook een spirituele naam; Jagat Prem. Deze naam is een persoonlijke mantra, waarbij de
betekenis een groter, hoger doel is in mijn leven.

Deze naam vertelt me én herinnert mij aan mijn doel in dit
leven, een doel voorbij ego en bezit. Door het volgen van mijn
spirituele pad kan ik met iedereen, het hele universum, (Jagat) mijn goddelijke liefde (Prem) delen. Vanuit deze liefde kan ik anderen dienen, inspireren en "upliften". Het is een persoonlijke mantra die mij telkens weer mijn eigen positieve energie doet ervaren, iedere keer wanneer mijn naam wordt uitgesproken. Het is een mantra met een trilling van energie en liefde die ook JOU zal dienen! 

Wil je meer weten over spirituele namen?

Je leest er meer over op: 3HO Spiritual names.

Ik gebruik mijn beide namen, ze zijn mij beide zeer dierbaar en je mag me aanspreken en aanschrijven zoals jij dat prettig vindt. 

-

Waarom draag je een tulband en moet ik dat ook op in de yogales?
De tulband die ik draag, draag ik helemaal uit vrije wil. Er is geen geloof, religie, mening, overtuiging of iemand die mij daar toe aanzet of dwingt. Jij hoeft het dus ook niet te doen. Maar het kan en mag wel. Lees er hier meer over.   

Ja, ik wil nu beginnen met kundalini yoga!

Neem contact met me op