Kundalini Yoga aan het strand

Vakantie voorbij.. tijd voor yoga!

Vorige week, toen ik onder de warme Spaanse zon aan het mijmeren was hoe ik de komende maanden de uitdagingen van het leven als moeder, yogi, student en ondernemer ga aanpakken, stuurde ik een nieuwsbrief. De allereerste mailing voor Salland Yoga! Simpel toch, denk je misschien, want je hebt tegenwoordig overal een app voor (Mailchimp), spellingscontrole en gratis afbeeldingen (Burst). Maar zo werkt het niet hè, jammer. Want een app vertelt mijn verhaal niet, en een freebee foto laat niet zien waar jij yoga kan komen doen. 

Annemieke Westerman Salland Yoga Nieuwleusen

 

Yoga is een persoonlijke weg, een unieke ervaring. Zonder prestatie en mét gevoel. En daarom is het zo belangrijk dat we matchen. Jij en ik. Daarom vindt je hier geen gratis afbeeldingen van strakke benen in plastic yoga leggings of gelikte marketing teksten. Wat dan wel? Een open en eerlijk verhaal over wat yoga voor mij betekent, en wat het voor jou kán betekenen. Een definitie van yoga is dan ook:

"Yoga omvat alle technieken waarmee je jezelf in je ware wezen, je echte ik, kunt ervaren. Er zijn zowel lichamelijke als geestelijke oefeningen."

Je echte IK ervaren. Poeh. Dat is nogal wat in deze wereld van ambitie, haast en prestatie. Maarrr, wat als je het omdraait? Dan kom je uit bij de vraag waarom je we onszelf niet zouden ervaren, puur en echt zoals we zijn? Door yoga te doen kruip je, knibbel je, peuter je, aan alle laagjes die je in je leven hebt opgebouwd, die je ervan weerhouden je echte ik te zijn. Een lange weg? Jazeker. Een mooie weg? Tuurlijk! het is JOUW weg! Hoe lang heb je erover gedaan om te leren lopen, te praten te fietsen? En .. did you have fun while learning it? 

Een quote van Yogi Bajhan: You know how to drive a car, but you do not know how to drive your life!

*****

#durftevragen: Wat zouden JULLIE willen lezen over yoga, over mij, over Salland Yoga? Dan kan ik daar over schrijven op dit blog, en zal ik overwegen om er een keer een foto in legging bij te voegen. Van mij hè, de echte :)

 

Lees of abonneer je op de nieuwsbrief.  

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.