Ontspannen tijdens een drukke dag. - Salland Yoga, Meditatie en Coaching in Nieuwleusen

Ontspannen tijdens een drukke dag.

Neem even (adem) pauze 

met deze korte ontspanningsoefening, tekst onderaan de pagina

Ken je dat gevoel, dat je op zondag nog zo lekker ontspannen was, maar dat dat relaxte gevoel een kleine 12 uur later al weer heel ver weg lijkt?
We hebben ze allemaal, van die drukke dagen, die voorbij vliegen .. terwijl je er zelf echt iedere minuut bij was! Ik word er prikkelbaar en chagrijnig van. Multitasken doen we allemaal, vooral als (werkende) moeders. We zijn druk en bezig met wat is geweest of wat er nog moet.
Er is dan een verschil tussen waar je bent en waar je wil zijn. Multitasken, veel tegelijk doen, ik was er echt zo goed in, en zelfs trots op! Maar ik werd er ook zooo moe van! En dat terwijl ik mijn werk leuk vindt, ik graag studeer en dingen regel voor een ander.  Herkenbaar?
 
Ontspanning oefening tijdens een drukke dag op stoel
**
Om je te helpen in het hier en nu te komen tijdens zo'n drukke dag, deel ik hieronder een ontspanningsoefening met je. Je kan de oefening  gewoon op je stoel doen, je hebt er niets voor nodig.
Ga op het puntje van je stoel zitten zodat je rug recht is. Lees de tekst een paar keer door en wees niet streng voor jezelf ..  als je het niet meer weet lees je gewoon weer een stukje. Omdat het een simpele oefening is kan je hem vast na een paar keer uit je hoofd en heb je hem altijd bij je.  💚
***
--------------------
Korte oefening op een stoel, voor ontspanning tijdens een drukke dag. 
Tijdens een drukke dag kan je veel spanning opbouwen in je lichaam, vooral in je schouders, bovenrug en nek. Door een simpele (adem)oefening kan je in een paar minuten je hoofd en je lijf rustiger maken.
Hoe:
Zitten ** Ga rechtop op een stevige stoel zitten en zet je voeten plat op de grond. Sluit je ogen. Leg je handen op je bovenbenen. Adem een paar keer langzaam en diep in & uit door je neus. Draai dan je schouders een paar keer naar voren. Draai je schouders een paar keer naar achteren.
Ademen **Leg nu je rechterhand op je onderbuik. Voel hoe je hand op je onderbuik beweegt door je adem. Op de inademing zet je buik iets uit en op de uitademing komt je buik iets terug. Doe dit een paar keer terwijl je de beweging van je buik met aandacht volgt. Leg je hand weer terug op je bovenbeen.
Ontspannen **Ga nu bij iedere uitademing een ander deel van je lichaam ontspannen. Begin bij je voeten; voel dat je beide voeten contact maken met de aarde. Ontspan je voeten. Ga dan omhoog, ontspan je onderbenen, je bovenbenen en je heupen. Voel dan weer de adem in je buik. Ontspan je buik en je borst. En aan de achterkant ontspan je je onderrug en je bovenrug met je schouders. 
Dan ontspan je je gezicht, met je kaken, je mond en als laatste je ogen.  
Afronden ** Blijf even stil zitten en laat je adem vanzelf gaan. Adem dan een paar keer diep in en uit. Wrijf je handpalmen stevig tegen elkaar en masseer je gezicht.    
Leg nu je handen weer terug op je bovenbenen  en open langzaam je ogen. 
** Sat Nam **
-----
Heb je de oefening gedaan? Hoe was het? Ik vind het super leuk om te horen wat je ervaring is. Je kan hieronder je reactie geven. 
X Jagat Prem
 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.