Meditatie voor een heldere geest en een rustig hoofd - Salland Yoga, Meditatie en Coaching in Nieuwleusen

Meditatie voor een heldere geest en een rustig hoofd

Blaas jezelf nieuw leven in met de Meditatie voor een heldere geest

Het Watermantijdperk (the Aquarian Age) is een drukke en hectische periode. Onder de druk en de hectiek van de steeds veranderende eisen van het moderne leven raken veel mensen gestresst, oververmoeid en burnt-out. Deze permanentie prestatie en informatie druk kan je gestrest en angstig maken. Meer dan ooit is het belangrijk om even de tijd te nemen om te ontspannen en tot rust te komen. Wanneer je je overweldigd voelt en wat ruimte (in je hoofd) wil, kan een korte meditatie het middel dat je nodig hebt.

Meditatie om je hoofd rustig en kalm te krijgen

Een meditatie die je kan gebruiken is de Kundalini Yoga meditatie voor een “Heldere geest”. Als je deze meditatie gaat doen zorgen dan voor dat klaar bent om te ontspannen, om het gevoel van kalmte op te kunnen nemen. Terwijl er veel druk is in de wereld, moedigt deze oefening gevoelens van sereniteit en kalmte aan.

Ongeacht of je al of hoe lang je Kundalini Yoga beoefent, je kan deze meditatie gebruiken om te ontspannen wanneer je dat nodig hebt. Misschien wil je het 11 dagen proberen, als een dagelijkse routine, of er gewoon gebruik van maken als je je gestrest of overwerkt voelt. 

Meditatie voor helderheid van geest

De voordelen van deze meditatie

* Verheldert de geest

* Ontspant en helpt tot rust te komen 

* Biedt mindfulness en helderheid

* Bevordert gevoelens van vrede en kalmte

 

Hoe deze meditatie te doen

Wanneer je een vol en druk hoofd hebt, je niet helder kan denken is het verstandig om een moment tot rust te komen. Deze Kundalini Yoga techniek gaat je daarbij ondersteunen.  Er zijn veel hulpmiddelen zoals meditaties, yoga houdingen en ademtechnieken binnen de Kundalini yoga die je kan gebruiken. Dit is een heel effectieve meditatie. 

Houding

Ga zitten in een meditatieve houding. Of je nu op de grond zit of op een stoel (of zoals ik wel eens deed, op mijn werk op kantoor op het toilet) zorg ervoor dat je rug recht is, je kin iets ingetrokken en je borstbeen opgetild. 

Mudra

Maak kommetjes van je handen en laat je linkerhand in de rechter rusten (vrouwen) met beide handpalmen naar boven gericht. Mannen laten hun rechterhand in de linker laten rusten, ook met de palmen naar boven gericht.

Laat je duimen van je af wijzen. Breng dan je handen naar het midden van je borst ter hoogte van je diafragma. Laat je armen ontspannen hangen, ze rusten tegen de zijkant van je lichaam.

Ogen

Houd tijdens deze meditatie je ogen *bijna* gesloten. Je ziet een heel klein spleetje licht tussen je wimpers door. Als je voor het eerst begint, kan het lastig zijn om deze positie onder de knie te krijgen. Maar hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het wordt om je ogen een beetje open te houden.

Mantra

Voor deze meditatie moet je de Gurmukh mantra 'Gobind(a) Gobind(a) Haree Haree' herhalen. De mantra is één ononderbroken chant. Hierdoor wordt tevens je ademritme gereguleerd. 

Probeer monotoom te change blijf op 1 toonhoogte en tuit je lippen in een “o”. 

Blijf tijdens het chanten zo monotoon mogelijk te blijven. Tuit de lippen alsof je iemand wilt kussen wanneer je 'Ga' zegt. Wanneer je 'bind' zegt, druk je je tong tegen je voortanden. 

En tot slot, bij het woord ‘Haree'; glimlachen.

Gobinda Haree mantra meditatie

Tijd

Je kunt zelf kiezen hoe lang je deze meditatie wilt doen om je hoofd rustig te maken. Er is geen beperking op hoe lang je kan beoefenen. Om je even helemaal terug te kunnen trekken is het fijn om een timer aan te zetten. Dan hoef je niet op de tijd te letten tijdens de meditatie. 

Wil je deze meditatie 11 dagen oefenen, begin dan bijvoorbeeld met 3 minten en bouw het iedere dag op met 1 minuut, totdat je bijvoorbeeld bij 11 minuten bent. 

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.