Golden Milk recept door Salland Yoga

Herfstdrankje - recept voor verwarmende Golden Milk.

Recept Golden Milk

het gouden drankje uit India

Herfst 🌿 Inmiddels heeft het een hele zondag geregend, zijn de bladeren geel en rood geworden en krijg ik 's avonds weer koude voeten. Het is echt herfst. De zomer waarin ik me zo energiek en naar buiten gericht voelde lijkt alweer lang geleden. Afspraken met vrienden, samen op stap en buiten-leven maken plaats voor oranje soepen koken en spelletjes voor de haard.

De bomen laten hun bladeren vallen om zo de bodem weer vruchtbaar te maken. Het is dus ook een tijd van loslaten en verandering. Wat kan ik daarvan leren, wat kan ik loslaten? Die boom houdt zijn blaadjes niet eigenwijs vast omdat ie bang is dat hij ze volgend jaar weer nodig heeft. Het is goed om naar buiten te gaan, ookal is het guur, naar de lucht te kijken en diep in te ademen, want de longen zijn de organen die bij het herfstseizoen in ons lichaam horen. En voel dan waar je dankbaar voor kan zijn, wat heb je geoogst en wat kan je loslaten. 

Recept Golden Milk van Salland Yoga

Tijdens de gure dagen van de herfst dagen kunnen we wel wat warmte gebruiken. Een drankje wat je kan gebruiken om je inwendige vuurtje op te stoken is Golden Milk. De warmende kruiden die hierin zitten zijn gember en kaneel, maar het belangrijkste is kurkuma, waar de Golden Milk het mooie gele (golden) kleurtje van krijgt. In India wordt Golden Milk al duizenden jaren gedronken om zijn geneeskrachtige werking. Als ik 's avonds thuis kom na de yogales krul ik lekker op de bank met een beker Golden Milk van havermelk.  

Zowel kurkuma als gember hebben een ontstekingsremmende werking en stimuleren een goede bloedsomloop. Kardemom is weer goed voor de spijsvertering en is rijk aan ijzer. Kortom  waar wacht je nog op?

Voor twee kopjes golden milk heb je deze ingrediënten nodig:

  • 600 ml (plantaardige) melk 
  • 1 theelepel ghee of kokosolie
  • 2 eetlepels kurkumapoeder
  • 1/2 tl kardamompoeder of 6 kardemompeulen
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • honing naar smaak
  • snufje zwarte peper

Hoe: Alle ingrediënten mengen en een paar minuten opwarmen in een pan. Als je kardemompeulen gebruikt haal je ze eruit. Enjoy :)

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.