Kundalini Shakti en Yoga Nidra - ervaar de Goddelijke Feminine Energie

Als kundalini yoga en nidra docent praat ik vaak over de Divine Feminine Energy (de Goddelijke Vrouwelijke energie) in onszelf en het universum.

De Relax en Renew lessen zijn de practises vanuit Kundalini Yoga en yoga Nidra om deze energie te ontdekken, te ervaren en in te zetten.

Transformeren vanuit zachtheid

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga die je ondersteunt op vele vlakken in het leven. Het is ook een yoga vorm van masculine energie, van "doorgaan" en met veel vuur. Dit trekt ook een bepaald "soort" mensen aan, die wel houden van een flinke prestatie, die veel vuur in zich hebben.

Maar is kundalini yoga dan wat je nodig hebt?

Tijdens mijn opleidingen en lessen kundalini yoga hoorde ik de roep luider en luider worden voor een meer vrouwelijke, zachte en doorvoelde kant van kundalini yoga.

In yoga Nidra vond ik die tegenpool. De volledige overgave en het diepe loslaten in een nidra sessie opent deuren naar een innerlijke wijsheid.

De Wilde Vrouw die in ons allemaal huist kan tevoorschijn komen vanuit ontspanning, vanuit Zijn. Hiervoor is stilte nodig, veiligheid en geborgenheid.

Waar deze technieken elkaar raken ontstaat de magie. Je leert ontspannen en loslaten. Maar ook je kracht hervinden om op te staan, om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan en leider te zijn van jouw leven.

We leven in tijden van snelle en veranderingen. Diepe, oude patronen en patriarchale structuren worden omver geworpen en creëren een verschuiving in ons bewustzijn.

Er zijn twee opties:

1- Je verstopt je. Met je kop in in 't zand.

2- Je gebruikt de nieuwe structuren om te ontwikkelen en te transformeren, om je macht en kracht te zetten voor nieuwe verbindingen.


Relax en Renew is de support en het patroon voor dit nieuwe weefsel van oude wijsheid en natuurlijke verbindingen.

Wat zijn de unieke sterke punten die jij als feminine leider inbrengt?

 • Shakti

  Shakti is de godin die staat voor vuurkracht, creatiekracht, seksuele
  energie, beweeglijkheid en kracht om te veranderen.

  *

  Shakti zorgt voor vrije energiestroom in onze onderste chakra’s, voor natuurlijke ritmes,
  vreugde, impulsiviteit en grenzeloze passie.

 • Nidra

  Maak je systeem vrij van diep gewortelde impressies en partronen vanuit diepe ontspanning. Verbind je met de helende kracht van je lichaam en luister naar de fluisteringen van je Ziel.

  *

  Yoga Nidra is een zachte en transformerende meditatie techniek die je diep laat rusten.

 • Mantra

  Het vormen van een mantra geeft je houvast, een anker voor je gedachten. Een mantra is een stille persoonlijke intentie of een diepe trilling die je steeds herhaalt.

  *

  Mantra's zijn een uiting van je binnenste, je deelt jouw eigen trilling met de vibratie van het universum.

Voor wie is het geschikt?

Door de zachtheid en vele effecten die deze stijl kan hebben op je lichaam en geest is het in principe voor iedereen geschikt.

Ik benoem de vrouwelijke energie, maar dit betekent niet dat het uitsluitend voor vrouwen bedoeld is. Iedereen heeft deze energie in zich, of je je nu identificeert als man, als vrouw of als non-binaire persoon.

Je hoeft niet lenig te zijn of al ervaring te hebben met een
andere yogavorm. Wees lief voor jezelf en stel je open om iets nieuws te ervaren en te ontdekken. In jezelf en voor jezelf.

Les aanbod Relax en Renew

Vanaf januari 2022 is er wekelijks een online Relax en Renew les via Zoom.

De lessen worden door mij, Jagat Prem gegeven en door andere Kundalini Shakti teachers.

Dit zijn vrouwen wiens wortels in hun leven én yogalessen stevig verankerd zijn in de tantrische kundalini yoga.

En die tevens de breedte en de diepte van de yogische filosofie en ontspannings technieken verstaan en het hebben verweven in hun dagelijks leven.

Zij brengen hun eigen creativiteit en wijsheid mee in de lessen. Vanuit de herkenning van de behoefte aan zachtheid, diep voelen en "Zijn" zullen zij je meenemen in een diepe relaxatie-les.

Geef je op voor een Relax en Renew online yogales