Yoga 1 dag retreat - Transitions to a heart centered World

Open je hart voor verandering met yoga, meditatie en breathwork voor: “Transitions to a heart centered world”

Data winter 2021: 

Zondag 28 november
Zondag 16 januari
Zondag 6 maart

 

Voel jij het ook? Dat de energie aan het verschuiven is van een "the sky is the limit" , hierarchisch en eindeloze groei .. naar ZIJN in het nu en verbinding met jezelf en de mensen om je heen?

Tijdens deze transitie periode kan het onrustig zijn, in jezelf en de wereld om je heen. Want hoe weet je wat waar is? 

 

 

 

Wat de uitdagingen in je leven ook zijn, verandering werpt altijd weerstand op. Het schuurt, maar je weet dat je door moet, dat het nodig is om te groeien, om je verder te ontwikkelen. Wat als de verandering van buitenaf lijkt opgelegd, wat doe je dan? Hoe weet je wat "goed" is?

Tijdens deze kundalini yoga workshop - speciaal voor iedereen die voelt dat de afgelopen maanden meer dan alleen nieuwe regels hebben gebracht - gaan we praktisch aan de slag met een “Sutra” (een inspirerende leefregel uit de yoga) voor het Waterman tijdperk, die vraagt om met compassie naar jezelf en anderen te kijken. Zodat je fris, neutraal en moedig de veranderingen en uitdagingen in je leven aankunt.

Tijdens deze 1/2 dag workshop deel ik met je hoe je de eeuwenoude wijsheid van yogi’s kan toepassen in je dagelijks leven. We doen praktische en krachtige yoga en ademoefeningen om het hart te openen en je lichaam weer fysiek en mentaal in balans te brengen. Bij mooi weer gaan we ook naar buiten, de omgeving van de Reest is wonderschoon.

Zaterdag 19 september  & zaterdag 7 november 09:00-11:45

 

19 september en 9 november 2020 - Loslaten, ontspannen en opladen.

We leven in een tijdperk van informatie-overload, eindeloos veel prikkels.. er zijn altijd dingen die onze aandacht vragen. Een paar honderd jaar geleden kreeg je in je hele leven net zoveel prikkels als wij nu op één dag. Door de permanente druk op je systeem, en vooral je zenuwstelsel, krijg je geen rust meer en kan je niet goed meer van inspanning naar ontspanning komen. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan. Voorbeelden van deze klachten zijn; spanning in het lichaam, slecht slapen, obstipatie, onrust, hoge bloeddruk, snelle hoge ademhaling en stress.

Er is goed nieuws:) Er is niets mis met je. Je kunt jezelf trainen om weer te leren ontspannen.  Tijdens deze yoga workshops doen we oefeningen om dit te ervaren, te leren en toe te passen. We doen yoga om de spanning in je lichaam los te laten waarna je in een diepe ontspanning kunt  komen tijdens de yoga nidra sessie.

Op 19 september brengen we stress in balans met inspanning en ontspanning, leer je (adem)oefeningen om zelf toe te passen als je onder druk staat en we doen een yoga nidra sessie.

Op 7 november doen we yoga voor een diepe rustige slaap en bespreken technieken die je zelf kan toepassen om uitgerust wakker te worden, ook als je een keer iets korter slaapt. Je ontwikkelt je persoonlijke positieve intentie om in te zetten tijdens yoga nidra.

Sta je veel onder druk, heb je een “vol hoofd”? Kan je diepe ontspanning gebruiken? Tijdens deze workshops druk je op reset knop en door de ontspanning van lichaam & mind kan je meer loslaten en ruimte maken voor plezier en geluk.

Iedereen is welkom; de workshop is geschikt voor beginners en gevorderde yogi’s .

Locatie: De Reestkamer van de Reestkerk in Balkbrug, Oud-Avereest.
Prijs: 35 euro - geef je op via mail annemieke@salland.yoga en of reerveer je matje direct af via de website.

Tijd: 09:00-11:45 inclusief thee en snack (let op - nieuwe tijd)

Meenemen: Yogamatje of doek die de hele mat bedekt (of 2 kleinere doeken), een deken om warm te blijven, flesje water. Eventueel een meditatiekussen of -bankje, notitieboekje en een schapenvacht.

 

Wat kan je verwachten:  Een ochtend met inspanning en ontspanning, met inzicht en verbinding op een prachtige plek. Na de workshop is er thee en een vegan snack.

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is in yoga en een bewust leven in verbinding met jezelf en anderen. 

De oefeningen zijn voor iedereen geschikt, er is geen yoga ervaring voor nodig. Er is tijd voor verdieping én persoonlijke uitdaging. Heb je nog nooit aan yoga gedaan dan ben je van harte welkom. Zoek je juist verdieping in je yoga beoefening, dan is dit ook een heerlijk moment om helemaal in de (kundalini) yoga te duiken.  

Doe je voor het eerst mee aan een les of workshop van mij? Vul dan aub het intake formulier in. Je vindt het hier. 

Wat kan je verwachten: Een afwisselend programma waarbij we yoga doen, het thema bespreken, mantra’s zingen en bij goed weer een buiten meditatie doen.

De aankoop/reservering van een workshop is definitief. Kan je onverhoopt niet komen dan is de workshop wel overdraagbaar, je kan dus wel iemand anders in jouw plaats laten gaan. Graag even melden van te voren.

Meer info? Een vraag? Bel, mail of app me,
Annemieke Jagat Prem
0638906910

annemieke@salland.yoga 

-------------------------

Tips: Neem vooraf een douche, doe makkelijke kleding aan, eet minimaal 1,5 uur van te voren een licht ontbijt, laat koffie en parfum staan.

**

Wat deelnemers zeggen over deze workshop:

"Ik heb afgelopen zaterdag genoten! De hele middag werkelijk niets meer gedaan en nagenoten van het fijne gevoel..." (Carolien)

"Ik vind dat je het zo licht brengt i.c.m. de verdieping, dat maakt het tot een plezier! (en dan bedoel ik niet de fysieke oefeningen 😄). (Irma)

***

Is deze workshop al voorbij en is er niets gepland? Neem contact met me op om op jouw locatie of voor jouw (yoga) groep een workshop te organiseren. 

In licht en liefde, Annemieke Jagat Prem

 

 

 

 

Yoga workshop in de Reestkerk