Femke Bloem

Over Femke Bloem

Na jarenlang zelf yogales te hebben gevolgd was circa 15 jaar geleden het moment daar om zelf les te gaan geven. Na talloze cursussen en opleidingen en een leven lang zelfstudie heb ik mijzelf in de eerste instantie toegelegd op het lesgeven in Chakra-Yoga, wat al gauw veranderde in het door mijzelf ontwikkelde Holistic-Yoga waarin de lessen aan de hand van de seizoenen vormgegeven worden. Toen ik mij in Yin-yoga ging verdiepen bleek het volgen van de seizoenen ook daar heel mooi bij te passen. Kinderyoga, kinderdans, yin-yoga met harp, yoga-dans, stoel-yoga en zwangerschapsyoga volgden, allemaal heerlijk om te doen!


Femke Bloem hatha yoga nieuwleusen
Yin Yoga met de seizoenen in Nieuwleusen

Momenteel is Yin-Yoga de meest populaire yogavariant, en dat is niet voor niets. In een druk bestaan waarbij vooral je spieren aanspant (dat is hartstikke "Yang") is het hard nodig om af en toe jezelf toe te staan diep te ontspannen en je over te geven aan "Yin". De houdingen in de Yin-lessen zijn meestal niet de meest comfortabele maar helpen je steeds opnieuw dieper in jezelf te zakken en bewust terug te keren naar wat jouw lijf je te vertellen heeft.

Praktisch gezien rekken de Yin-houdingen op voorzichtige wijze het bindweefsel en de gewrichten waardoor ze weer elastisch en zacht worden en zich kunnen herstellen van alle opgedane stress.

Hoewel alle houdingen in de Yin-yogales zittend of liggend zijn, worden ze toch als uitdagend en confronterend ervaren, mede omdat ze een paar minuten lang aangehouden worden.

Het Yin-Yoga systeem is gebaseerd op de oude Chinese gezondheidsleer waar ook acupunctuur toebehoord. Inmiddels zijn ook westerse wetenschappers zo ver dat erkend wordt dat in het bindweefsel energiebanen lopen die bij de oude oosterse leer al bekend stonden als meridianen, deze meridianen zijn verbonden met onze organen en ook met de seizoenen.

In de Yin-lessen van Femke volg je de wijsheid van de ritmes van het leven en de seizoenen. Gedurende het hele jaar en op de juiste momenten worden alle elementen doorlopen en dus alles wat Yin-Yoga te bieden heeft aan wijsheid en lichaamsherstellende oefeningen kom aan bod.

Donderdagavond, Fysio Vechtdal Nieuwleusen van 20:15 - 21:30

Hatha Yoga

Uitnodigende Hatha-yoga lessen waarin we gedurende het jaar aan de slag gaan met de welbekende yoga-houdingen, maar ook aandacht besteden aan alle extra’s die yoga zo interessant maken: ademtechnieken, vocaalklanken, chakra’s, meditatie, de natuurlijke elementen, inspirerende wijsheden, genezing, en ook gewoon even tijd maken voor jezelf.

Iedere nieuwe ademteug is er opnieuw een mogelijkheid om de kracht van het Nu te beleven. De Holistic Yoga lessen zijn voor iedereen toegankelijk en nodigen niet alleen uit een diepe verbinding te ervaren met wat er op dit moment speelt in lichaam en ziel, maar ook te verbinden met wat er aangereikt wordt vanuit de natuur.

De lessen zijn zeer gevarieerd, hebben een fijne flow, en beginnen altijd met 1 van 7 chakra warming-ups gevolgd een serie houdingen; de welbekende yoga asana’s.

Aan het einde van de les is er een ontspannende ligmeditatie waarin je nog een laatste keer ondergedompeld wordt in het thema van de les, waarna we afsluiten met een kopje thee.

Uniek aan deze lessen is dat er rekening wordt gehouden met het verstrijken van de seizoenen wat goed voelbaar is in de sfeer waarin we werken. De invloed van de zodiakale sterrenbeelden vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron.

Donderdagavond, Fysio Vechtdal Nieuwleusen 18:45 - 20:00

 

Zwangerschapsyoga

Omdat een zwangerschap en een bevalling best veel vragen van lichaam en geest, kan je vast wel wat extra ondersteuning gebruiken om deze bijzondere tijd op een fijne en bewuste manier te kunnen beleven.

Neem wekelijks even een uurtje de tijd voor jezelf (en je kindje), zodat ik je kan helpen met alles waar je tegen aan loopt in jouw zwangerschap en je een goede voorbereiding op de bevalling kan geven.

Ik geef iedere donderdagavond een heerlijke les, waarin er ruimte is om in een ongedwongen atmosfeer eenvoudige zwangerschapsyoga te beoefenen en andere zwangeren te ontmoeten.

Vanaf je 13e week zwangerschap ben je van harte welkom!

Op donderdagavond in Nieuwleusen. We beginnen met de lessen wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, dus als je interesse hebt, laat het ons weten! De lessen zullen vroeg in de avond beginnen zodat je daarna kan eten.